POLÍTICA
Política 23/08/2011

Alfred Bosch: “Que em surtin les nòvies de sota les pedres ja m'està bé”

El precandidat d'ERC a les generals veu amb bons ulls una coalició amb grups com SI o Rcat i es marca com a objectiu “tenir veu al Congrés dels Diputats”

Redacció
2 min

BarcelonaEl precanidat d'Esquerra Republicana de Catalunya, Alfred Bosch, ha valorat els moviments dels últims dies en el si de l'independentisme, que fan pensar en una possible coalició de grups com Solidaritat (SI) i Reagrupament (Rcat) amb ERC per concórrer a les eleccions del 20-N. “Que em surtin les nòvies de sota les pedres ja m'està bé”, ha dit Bosch en una entrevista a RAC1, que reconeix, però, que no serà una tasca fàcil, ja que “hi ha algunes nafres que encara són vives”. L'escollit per Oriol Junqueras per representar el partit a Madrid també ha parlat del seu objectiu de cara als comicis, que ha fixat en la fita de “tenir veu pròpia al Congrés dels Diputats”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La societat civil ha anat per davant de la política”, ha dit Bosch. “Potser que ens posem les piles”, ha explicat tot seguit i ha recordat que “la gent vol llibertat nacional, justícia social i prosperitat econòmica”. Per això, valora la possibilitat de pactar amb les altres forces independentistes: “Si compartim horitzons, la resta s'hauria de resoldre”, ha dit, tot recordant que “es detecta una tendència a confluir novament dins un mateix projecte”.

Bosch també s'ha referit a l'eventual procés de primàries que es podria produir al partit per escollir el candidat al Congrés. “No em semblaria gaire malament”, ha dit, “sempre que continuï havent-hi respecte i 'fairplay' fraternal”. Bosch ha admès que “els últims anys han estat convulsos” al partit. "ERC ha pagat un peatge històric”, ha dit, en referència als dos tripartits. “Crec que l'era de les transaccions i del peix al cove s'ha acabat”, ha sentenciat després, tenint en compte que les perspectives electorals deixen “poques possibilitats de pacte” a ERC si el PP aconsegueix majoria absoluta.

stats