Política 11/07/2014

Alfred Bosch guanya les primàries d'ERC de Barcelona

El diputat al Congrés s'imposa per 654 vots a Oriol Amorós, que n'ha obtingut 532

Laia Vicens / Marc Colomer
2 min
El candidat de les primàries d'ERC a la ciutat de Barcelona, Alfred Bosch, diposita el seu vot a la seu del partit a Ciutat Vella.

BarcelonaEl diputat al Congrés dels Diputats Alfred Bosch ha guanyat les primàries per ser alcaldable d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona. Bosch s'ha imposat així per la mínima (654 vots) al vicesecretari general de comunicació i estratègia d'ERC, Oriol Amorós (532 vots). Amb un suport del 55%, Bosch ha tret poc més de 10 punts de diferència a Amorós, que ha rebut el vot del 44,7% de l'electorat. En total s'han emès 1.189 vots, és a dir que la participació ha estat del 45%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Bosch ja havia començat la cursa amb cert avantatge, en recollir més avals que el seu rival (386 enfront 332), tot i que Amorós semblava el més ben situat: ell i els seus afins han controlat la federació barcelonina durant anys. La direcció del partit volia renovar el cap de llista a Barcelona i al final va aconseguir que Jordi Portabella deixés pas a un nou líder després de 15 anys a l'Ajuntament.

Alfred Bosch té un perfil més conegut que Amorós i ja va rebre el suport del president del partit, Oriol Junqueras, a les primàries de les eleccions espanyoles quan Bosch va derrotar Joan Ridao. El diputat al Congrés pretén "junqueritzar" ERC de Barcelona. Malgrat que la direcció nacional no li ha donat suport formalment, no ha impedit que Bosch s'hagi presentat implícitament com el seu candidat.

En canvi, Oriol Amorós, que va presidir la federació barcelonina d'ERC, era considerat del sector de Jordi Portabella. De fet, Portabella va reconèixer el "treball de fons" d'Amorós trepitjant el carrer fa uns dies. El coneixement de la ciutat i del seu teixit associatiu no ha aconseguit convèncer militants, simpatitzants i amics que han participat en les primàries.

La jornada de primàries s'ha desenvolupat aquest divendres de nou del matí a nou del vespre en 11 col·legis de Barcelona. De les 2.600 persones que estaven cridades a votar, entre militants (1.000), simpatitzants (100) i amics d'ERC (uns 1.500), han participat en la votació 1.189 persones.

stats