NEGOCIACIONS A BARCELONA
Política 29/05/2015

Segona reunió dels equips de Colau i Bosch per explorar un acord de govern

Fonts coneixedores de la trobada apunten que ha estat "cordial", tot i que encara no s'ha entrat en concrecions sobre un eventual pacte

R. Tugas / J. Serra
1 min
Ada Colau i Alfred Bosch, el dia del debat electoral a BTV / PERE VIRGILI

BarcelonaEls equips negociadors de la guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona, Ada Colau, i l'alcaldable d'ERC, Alfred Bosch, s'han reunit aquest divendres per segona vegada per mirar d'acostar posicions de cara a un acord de govern. Segons ha pogut saber l'ARA, hi han participat tres membres de Barcelona en Comú i tres dels republicans tres dies després de la primera trobada entre els seus respectius candidats, els quals no han estat presents aquest cop.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores de la reunió afirmen que ha estat "cordial", tot i que encara no han entrat en concrecions sobre un possible pacte. Una de les condicions per entrar a govern, en paraules del mateix Bosch a Catalunya Ràdio, és que Barcelona en Comú digui 'sí' a la independència, malgrat que també reclama que no s'espantin esdeveniments o inversions que generen ocupació. Colau, al seu torn, ha assegurat a TV3 que la seva formació és una aliada "real del procés, a diferència de CiU".

Sigui com sigui, des de CiU no veuen amb bons ulls una eventual entesa. Així, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que confia que "ERC complirà l'acord de prioritzar els pactes sobiranistes on es pugui", en relació a la possibilitat remota de tornar a investir alcalde Xavier Trias, tal com ell va posar sobre la taula dijous en un pla que requeriria el suport del PSC i PP. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha subratllat que l'elecció de Trias com a alcalde "depèn d'ERC".

stats