NOU FULL DE RUTA
Política 09/01/2015

Alfred Bosch afirma que ERC no posa cap "objecció" perquè Mas "faci la seva llista amb la societat civil"

El dirigent republicà assegura que estan "molt a prop" de l'acord amb CiU, ja que "no hi ha altra sortida" que l'entesa per convocar eleccions

Ara
2 min

BarcelonaEl líder d'ERC a Madrid i alcaldable per Barcelona, Alfred Bosch, ha assegurat en una entrevista d'Antoni Bassas que els republicans no tenen "cap mena d'objecció" a la proposta del president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, per avançar eleccions, ja que la seva els sembla "una magnífica idea". "Només faltaria; que el president faci la seva llista amb la societat civil, i a partir d'aquí només podem dir 'endavant, convoqui eleccions'", ha insistit. Així, el dirigent d'ERC ha apuntat que estan "molt a prop" de l'acord amb CiU, malgrat que ha recordat que "les coses s'han de parlar i consensuar, i això requereix esforç". "A dia d'avui, no estem posant cap condició o objecció", ha insistit, tot i que ha assegurat que, més enllà de la proposta de candidatura única d'Artur Mas, de la llista paraigua d'Oriol Junqueras o de la transacció de Vila d'Abadal, no s'han discutit més alternatives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Bosch ha subratllat que "les propostes que s'han posat sobre la taula, com l'última, ja admeten que és convenient que hi hagi llibertat perquè cada formació presenti la seva llista". "Amb la llista única poses tots els ous a la mateixa cistella. Humilment crèiem que no era el més encertat", ha apuntat, recordant els referèndums escocès o quebequès, on els independentistes estaven representants essencialment per un sol partit i van perdre. Igualment, ha reconegut que, "durant un temps, no hi ha hagut prou confiança entre CiU i ERC, però ho estem superant bé", ja que "tots som conscients que qui mana és el poble". "No hi ha altra sortida, ens posarem d'acord", ha asseverat.

Un cop es convoquin eleccions, de fet, Bosch ha subratllat que caldrà negociar amb CiU com "construir el nou estat". "Haurem de pactar un full de ruta, com s'exerceix la independència, com es construeix la Hisenda pròpia i amb quins terminis", ha destacat el diputat republicà.

Alternativa a Xavier Trias

Pel que fa al seu paper com a alcaldable de Barcelona, s'ha dibuixat com a "alternativa de govern a Xavier Trias, de l'esquerra no dogmàtica, de la que va per feina". Així, preguntat sobre si preferiria pactar amb CiU o Guanyem, només s'ha compromès a no fer pactes amb el PP. S'ha mostrat proper a la candidatura d'Ada Colau pel que fa a qüestions com la regeneració democràtica o habitatge, però ha marcat distàncies en afirmar que ell reconeix "el paper de mediació de la Guàrdia Urbana".

Igualment, Bosch ha anunciat que deixarà l'escó a Madrid quan esdevingui regidor, i quan això passi, Joan Tardà assumirà el lideratge dels republicans a Madrid.

stats