Política 13/02/2015

Bosch reclama a CiU "una veu clara i única" després de la votació diferenciada al Congrés

El candidat d'ERC a Barcelona refusa parlar d'aliances postelectorals i demana als partits "grans pactes de ciutat"

Acn
2 min
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha exigit aquest divendres a CiU "una veu clara i única" després que els parlamentaris de Convergència i els d'Unió votessin diferent en la tramitació de la llei antiterrorista antijihadista al parlament espanyol. "Nosaltres preferim que hi hagi una veu clara i única per tenir clara la seva posició", ha assegurat. Bosch, que també és candidat a l'alcaldia de Barcelona, ha defugit parlar sobre futurs pactes després de les eleccions municipals. Tanmateix, creu necessari arribar a "grans pactes de ciutat" en qüestions importants, que incloguin, per exemple, partits com Iniciativa o CiU. "Es la millor fórmula", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch ha evitat valorar la situació interna de CiU arran de la polèmica votació separada al Congrés. "Nosaltres no entrem en el que passa a la coalició, com no ho fem amb qualsevol altre partit", ha assegurat.

Respecte als possibles pactes a Barcelona després de les eleccions municipals, el candidat d'ERC ha declarat que "la nostra idea de la política no és conservar una butaca, ni repartir-se les cadires". Segons ha explicat, la seva prioritat és aconseguir "pactes puntuals per resoldre els temes importants de la ciutat".

Creació d'una "policia turística"

Bosch ha fet aquestes declaracions en el marc d'una jornada que el partit republicà ha celebrat aquest divendres al Centre Cívic de la Barceloneta sobre el model turístic de la ciutat. Entre les propostes, hi ha la creació d'una "policia turística", formada per agents de la Guàrdia Urbana, amb un bon nivell d'idiomes, que "vetlli per un turisme de qualitat, familiar i cívic". "A Barcelona no volem un turisme que provoqui ressaca", ha ressaltat.

Així mateix, ha plantejat que l'Ajuntament "delimiti el centre de la ciutat" amb l'objectiu d'allargar la moratòria respecte els pisos turístics fins que no se n'adopti una postura definitiva. Bosch també ha reclamat "ordenar els fluxos d'entrada i sortida dels visitants" del centre de la ciutat.

stats