INVESTIDURA A BARCELONA
Política 15/06/2015

Bosch justifica el vot favorable a Colau com un gest per intentar sumar-la al procés sobiranista

El líder municipal d'ERC recorda que no ha signat cap acord d'estabilitat, però apunta que bona part dels indecisos amb la independència simpatitzen amb forces com Barcelona en Comú

Ara
2 min
Colau i Bosch, en la roda de premsa conjunta / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha justificat aquest dilluns en una carta oberta el seu vot favorable a la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa. "Un sí a la investidura no significa que hàgim signat un acord d’estabilitat o de govern", explica el dirigent republicà, que recorda que el seu partit va votar a favor de la investidura de Xavier Trias el 2011. Aquest 'sí', segons apunta, intenta "generar complicitats amb qui haurà de liderar la ciutat a partir d’ara", atès que creu que amb Colau podrà posar-se "d’acord en moltes propostes en benefici de la nostra ciutat", però també pel que fa al procés sobiranista i per sumar-hi l'espai que Barcelona en Comú representa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Bosch defensa que "el paper d’ERC és fonamental per garantir la culminació i èxit del procés", atès que ocupa "l’espai central de la societat catalana, la de la gent progressista que vol una Catalunya independent", però també perquè té "la responsabilitat d’esvair els dubtes que tenen encara molts catalans i catalanes", bona part dels quals "són simpatitzants de les noves formacions polítiques de l’esquerra transformadora favorables al dret a decidir". Per això, el dirigent republicà es compromet a fer pedagogia sobre la independència com a via per "fer un país just i pròsper" i "eixamplar la majoria social a favor de la República Catalana", però també per llimar un acostament a l'espai de Colau: "Des de Barcelona tenim l’oportunitat de bastir unes complicitats que poden fer del nostre somni una realitat imparable".

Així mateix, Bosch es compromet a escoltar tothom "per recollir les millors propostes per fer de Barcelona una ciutat justa, pròspera, transparent i capital de la República Catalana". I és que, segons insisteix, el sí a Colau "no és en cap cas un xec en blanc, sinó un vot de confiança que vol donar resposta al que ens han dit els ciutadans a les urnes: més esquerres, més regeneració democràtica, més regidors independentistes".

stats