CAP AL 20-N
Política 06/11/2011

Alfred Bosch tem un "pacte fluvial" entre CiU i PP per transvasar l'Ebre

Junqueras ha recriminat al PSC que no són "prou d'esquerres", i a CiU, que "no defensen prou el país" i que "es van vendre l'Estatut a Madrid"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl candidat de la coalició d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha tocat la fibra sensible de les Terres de l'Ebre en el seu míting d'aquest vespre a Amposta. S'ha referit al fantasma d'un nou transvasament amb l'acord, de nou, de CiU i PP. "El pacte fiscal de CiU amb el PP no acabarà sent una pacte fluvial?", s'ha preguntat Bosch, que ha afegit: "Tornarem a sofrir per l'Ebre, tornarem a lluitar per l'Ebre i tornarem a guanyar per l'Ebre". Per reclamar el suport a una ciutadania que s'ha queixat sovint d'estar marginada, ha presentat la seva candidatura com la dels que "no volen que les Terres de l'Ebre siguin el cul de sac de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Posteriorment, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra CiU i PSC. Dels socialistes ha dit que criticar que "no són prou d'obediència nacional és senzill, el que li hem de retreure és que no són prou d'esquerres", en relació a les inversions en l'AVE, els aeroports infrautilitzats o l'exèrcit, en lloc de les polítiques socials. Per contra, de la federació nacionalista ha dit que retreure'ls que "no tenen prou sensibilitat social és fàcil. Els hem de retreure que no defensen prou el país". També ha recordat que va ser CiU "qui es va vendre l'Estatut a Madrid".

stats