ELECCIONS MUNICIPALS
Política 17/05/2015

Junqueras: "Estem a només dues eleccions de guanyar-ho tot!"

Alfred Bosch crida a la mobilització davant de més de 600 persones per aconseguir una ciutat "on hi hagi igualtat social, oportunitats, on tothom pugui viure dignament"

F. Casas / R. Tugas
3 min
Junqueras i Bosch, en l'acte central d'ERC a les municipals / ERC

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha animat aquest diumenge els simpatitzants republicans a aprofitar la darrera setmana de campanya durant l'acte central del partit, al Parc de l'Estació del Nord de Barcelona, on s'han aplegat més de 600 persones. "El nostre vot està a les nostres mans i el nou país comença a les nostres ciutats, estem a només dues eleccions de guanyar-ho tot", ha asseverat el líder d'ERC, que ha insistit: "Com que estem segurs que estem a dues eleccions per guanyar-ho tot i, com que sabem que començarem guanyant a les nostres viles i ciutats, és important que en sigueu prescriptors i la corretja de transmissió". A més, els ha instat a fer-ho "amb el somriure de tots els que saben que ho tenen a l'abast i que guanyarem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Junqueras ha subratllat que ERC "vol encarnar un projecte que s'assembli tant com sigui possible a aquesta societat plural", encarat a "la mala fe d'uns pocs que nosaltres podem vèncer amb la força de la majoria". Així mateix, ha remarcat la "capacitat de suma" amb els socialistes sobiranistes i ha erigit com a exemple de la gestió local el seu paper al capdavant de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts: "La justícia social i la igualtat d'oportunitats no són conceptes buits, són pressupostos, són un compromís amb la gent, no abandonar ningú al camí". "Com que ho aconseguim en els llocs on governem i on ens deien que era impossible que ho aconseguíssim, això vol dir que ho podem portar a tot arreu", ha conclòs.

Alfred Bosch tira d'èpica

Al seu torn, l'alcaldable a Barcelona, Alfred Bosch, ha tirat d'èpica per fer oblidar les enquestes que els situen en una posició discreta a partir de les municipals i ha apel·lat als alcaldes històrics de la ciutat i a líders catalans com Francesc Macià i Lluís Companys. "No hem de defallir, ens ajuden i recorden que no hem de defallir els records del pare, la mare i els avis, aquells que van patir tant, que van anar a la presó per defensar el seu idioma, a camps de concentració, a les trinxeres de l'Ebre per defensar una República igualitària i lliure", ha destacat, motiu pel qual, davant dels que estiguin pessimistes, ha recomanat: "Quan algú ens digui que està desinflat, agafem la mànega, l'inflem, el deixem rodonet i l'empentem, a lluitar!". "Veiem una ciutat on encara cal lluitar molt, veiem les forces del no i les hem de superar, aquells que ens diuen que no a la igualtat social, que la nostra llengua sigui un idioma vehicular a les escoles, que la nostra policia asseguri la nostra seguretat, a poder votar amb llibertat el nostre futur", ha insistit.

Per contra, Bosch ha defensat una ciutat "on hi hagi igualtat social, oportunitats, on tothom pugui viure dignament", però també sense "enfrontaments entre els que diuen blanc i negre, els que diuen que representen una part de la ciutat i els que diuen que en representen una altra", amb referència a la pugna entre CiU i Barcelona en Comú. En clau de procés, també ha reclamat "una capital que s'ofereixi per liderar el país, que no quedi a l'esquena del país, que hi vol estar al capdavant, que estigui a l'Associació de Municipis per la Independència i que lideri, que pagui els impostos a la Hisenda catalana". "Tenim una setmana per córrer per totes les nostres ciutats i els barris de Barcelona per aconseguir allò que fa anys que perseguim, hem de convèncer tothom que voti per la Barcelona del sí, que sàpiga que el seu vot val triple, per la igualtat social, per la netedat i l'ètica, i per la llibertat del nostre país", ha asseverat, fent també una crida a la mobilització, i ha acabat: "És el moment d'estirar la mà i tocar la glòria, la tenim a l'abast, guanyarem, guanyarem, guanyarem, ja ho veureu!".

Vincular independència i justícia social

Prèviament havien tingut lloc altres intervencions, com la del diputat al Congrés Joan Tardà, que ha assegurat que "mai no dormirem del tot tranquils si no enterrem l'exclusió social i la pobresa i mentre hi hagi persones amb cognom Rashid sense tots els drets de la ciutadania", motiu pel qual ha instat a "guanyar per socialitzar la riquesa". Així mateix, l'eurodiputat d'ERC-MES Ernest Maragall ha afirmat que "el país demana unitat, però no es pot confondre amb uniformisme". "No hi haurà la Catalunya que volem sense República i socialisme", ha afegit.

stats