ELECCIONS MUNICIPALS
Política 10/05/2015

Bosch (ERC) insta Iglesias a admetre que "la més gran transformació social és construir un nou país"

L'alcaldable republicà reclama que els edificis de l'Estat del litoral barceloní passin a mans de la ciutat

Roger Tugas
1 min
Alfred Bosch, durant la roda de premsa d'aquest dilluns a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha replicat aquest diumenge al líder de Podem, Pablo Iglesias, que en una entrevista a l'ARA ha afirmat que "amb ERC, en drets socials, hi ha marge per pactar". "Hi ha marge per entendre's en polítiques socials, però la més gran transformació social es pot fer cap a la construcció d'una nova sobirania", ha respost el candidat republicà, que ha insistit: "Si en aquesta línia Podem o altres forces són capaços d'aproximar-se, serà més fàcil l'entesa". "L'acord real seria a partir d'admetre que la més gran transformació social és construir un nou país per disposar d'una nova ciutat amb els recursos necessaris", ha insistit encara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, l'entesa sobre aquests termes sembla complicada, ja que en la mateixa entrevista Iglesias admet que li "agradaria que Catalunya no se n’anés d’Espanya", tot i que es compromet a incloure el dret a decidir en el marc del procés constituent que vol impulsar a l'Estat i que reconeix que "el seu futur l’han de decidir els catalans".

En aquest sentit, Bosch ha reclamat que els edificis de l'Estat del litoral passessin a mans de Barcelona, atès que ara "tenen poca activitat" i s'hi podrien ubicar altres institucions o serveis, com una biblioteca provincial.

stats