CAP AL 20-N
Política 09/11/2011

Bosch convida CiU a sumar-se a l'independentisme si falla el concert econòmic

El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí tem que CiU, PSC i PP pactin retirar la publicitat de TV3 com ja van fer amb la televisió pública espanyola

Roger Tugas
1 min
El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, en una roda de premsa a l'ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, s'ha mostrat confiat aquest matí en una roda de premsa a la seu de l'ACN que s'assoleixi un consens de partits catalans per al concert econòmic. "Tots els partits hauran de remar cap a la direcció de la societat", ha pronosticat després de recordar que el PSE i el PP defensen al País Basc el model foral. "Quina diferència genètica fa que uns es facin mereixedors del concert?", s'ha preguntat. Tot i això, ha deixat clar que el "pla A" de la coalició és aconseguir la independència i que, en tot cas, la "sobirania fiscal" és el "pla B" que ara han d'aplicar perquè no disposen de majoria parlamentària. Tanmateix, si falla aquest procés, Bosch ha convidat els dirigents de CiU a impulsar conjuntament un referèndum d'independència: "Si CDC i UDC no tenen pla B [després del pacte fiscal] nosaltres tenim els braços oberts per acollir-los en el nostre pla A, la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat independentista també ha criticat les últimes declaracions de Jorge Fernández, cap de llista del PP per Barcelona, que reclama retallades a TV3 i reduir el nombre de canals de la televisió pública catalana. "És una eina clau per a la cohesió social, la normalització lingüística i la qualitat informativa", ha reivindicat Bosch. Ha alertat, doncs, que la retirada de la publicitat a la televisió pública espanyola "podria produir-se a Catalunya" i ha insinuat un possible pacte entre CiU, PSC i PP per implantar aquesta mesura. "TV3 és i ha de ser el nervi de la comunicació audiovisual al nostre país", ha conclòs.

stats