ELECCIONS MUNICIPALS
Política 16/05/2015

Bosch critica que Trias no hagi tancat els apartaments turístics il·legals de fora de la Barceloneta

L'alcaldable d'ERC proposa cuidar el turisme però gestionar-lo "de forma molt més intel·ligent" per evitar que es giri en contra de determinats barris

Roger Tugas
2 min
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha fet públiques aquests dissabtes les seves propostes sobre turisme, un sector que, segons el dirigent republicà, representa "un 14% del PIB de Barcelona i s'ha de cuidar i, en la mesura de possible, promoure". "Però tenint en compte que, segons la situació de saturació en alguns barris, se'ns pot girar en contra", ha alertat. "Si jo sóc l'alcalde, el que farem és gestionar bé el turisme, que el seu èxit arribi a tots els ciutadans i no es converteixi en molèstia", ha promès, atès que "ha de cuidar-se i que no es converteixi en un descontrol", motiu pel qual defensa "una proposta que cuidi l'èxit del turisme però que el gestioni de forma molt més intel·ligent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta proposta d'ERC se sustenta en tres pilars. El primer és tancar tots els apartaments turístics il·legals i declarar una moratòria en l'obertura de nous durant anys al centre de ciutat (Ciutat Vella, Eixample, Poble Sec, una part de Gràcia...), on "no es pot abonar una saturació d'allotjaments". En aquest sentit, Bosch ha criticat que l'alcalde i candidat de CiU, Xavier Trias, resolgués en dos mesos els problemes amb els apartaments de la Barceloneta després de les mobilitzacions dels veïns, però que no hagi actuat a la resta de barris amb problemàtiques similars.

El segon pilar suposa crear una "unitat especialitzada a la Guàrdia Urbana perquè es destinin al turisme i a l'oci", integrada per "gent que sàpiga idiomes, que conegui l'ordenança del civisme i de llicències, i que pugui operar a les platges i temporades de pressió". Perquè comenci a operar, ha proposat coordinar les unitats similars ja existents i crear un embrió inicial d'uns 200 agents en el nou cos.

Finalment, la tercera proposta passa perquè es reinverteixi part dels ingressos de la taxa turística als barris on se'n recapta més, incrementant el percentatge que retorna a Barcelona i permetent que l'Ajuntament tingui reprensents als òrgans on es prenen les decisions en aquest àmbit.

stats