ELECCIONS MUNICIPALS
Política 18/03/2015

Puigcorbé: "El federalisme és inviable. Els que ja no hi creiem ens hem enquadrat en la independència"

Alfred Bosch presenta els primers llocs de la llista i Santiago Vidal, qui desitja que ERC governi l'Ajuntament i la Generalitat

Ara / Agències
2 min
Santi Vidal, Montse Benedi, Alfred Bosch, Trini Capdevila i Juanjo Puigcorbé / PERE TORDERA

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha presentat públicament aquest dimecres els candidats que l'acompanyaran al capdavant de la llista dels republicans, l'actor Juanjo Puigcorbé, Montse Benedí –consellera del districte de Sant Andreu– i Trini Capdevila –consellera del districte de l'Eixample–, així com el jutge Santiago Vidal, que tancarà una candidatura que pretén "fer de Barcelona la capital de la República Catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'acte, Bosch ha explicat que s'ofereixen "a la ciutadania per millorar la ciutat de Barcelona i convertir-la en una capital mundial de la cultura i de la justícia" i s'ha mostrat satisfet per comptar amb "gent que ofereix i aporta el seu bagatge per enriquir la política".

Al seu torn, Puigcorbé ha reconegut que un dels motius per acceptar fer tàndem amb Bosch és el d'apel·lar als que, com ell, un dia van creure en el federalisme però que han deixat de fer-ho i als antics maragallistes, els quals ha cridat a sumar-se a l'independentisme. Així, ha recordat que va formar part de la plataforma Ciutadans pel Canvi, que va donar suport a Pasqual Maragall i que va apostar fort pel federalisme. "S'ha demostrat que el federalisme és inviable. Els que ja no hi creiem ens hem enquadrat en la independència com a única solució", i ha insistit a cridar els maragallistes per formar part del projecte independentista, que ha assegurat que vol acollir els votants de centreesquerra i esquerra de diferent sensibilitat i que considera un col·lectiu majoritari a Barcelona.

"Jo vinc dels que crèiem en el federalisme i ja no hi creiem. Dels que donàvem suport a Maragall. Creiem que al segle XXI aquesta persona és Alfred Bosch", ha sentenciat i, pel que fa a la comparació que el cap de llista va fer d'ell amb Sean Connery, ha ironitzat que no aspira a ser "el Sean Connery del procés sobiranista català" ni l'"agent 007", però sí que se sent identificat amb el personatge del detectiu Pepe Carvalho.

Finalment, Vidal ha assegurat que aspira que hi hagi ERC "a banda i banda de la plaça Sant Jaume", perquè està "disposada a fer de Catalunya el millor país d’Europa". "El tàndem entre Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé és l’ideal perquè l’Alfred Bosch representa el millor de la política i en Juanjo Puigcorbé, el millor de la cultura", ha aplaudit, i ha apostat per treballar "des de la prevenció i el diàleg" per assolir "una ciutat neta de corrupció i més justa".

stats