CANVI DE CICLE
Política 19/06/2014

Alfred Bosch rebutja fixar mínims de participació a la consulta per considerar-la vàlida

El portaveu d'ERC al Congrés afirma que "el federalisme és un dinosaure i s'ha extingit, la reforma de la Constitució també és un dinosaure i s'ha extingit"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dijous en una entrevista a La Xarxa que no hi ha d'haver límits percentuals per considerar vàlid el resultat que surti de la convocatòria del 9-N. "Fins fa un temps unes eleccions europees amb una participació de menys del 40% eren del tot vàlides", ha recordat, en relació a la idea del president parlamentari de CiU, Jordi Turull, conforme seria òptim que el 'sí-sí' superés el 55% el 9-N i que la participació fos major al 50%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, el dirigent republicà ha apuntat que el principal problema és que l'Estat es nega a dialogar sobre la consulta en general, motiu pel qual aposta per equiparar les condicions per considerar-ne vàlids els resultats als de qualsevol elecció. En tot cas, Bosch s'ha preguntat com el govern espanyol pot evitar la consulta, ja que "sabotejar les urnes en democràcia és una cosa molt estranya". Així mateix, ha rebutjat terceres vies i ha afirmat que "el federalisme és un dinosaure i s'ha extingit, la reforma de la Constitució també és un dinosaure i s'ha extingit".

Quant a les primàries que l'enfronten a Oriol Amorós per ser alcaldable a Barcelona, Bosch ha assegurat que no ha rebut cap oferta del vicesecretari general per pactar una candidatura unitària, però ha insistit en la voluntat de pactar-ne una que pugui incloure altres sensibilitats, entre les quals podria haver-hi els crítics del PSC.

stats