CAP AL 20-N
Política 16/11/2011

Junqueras: "Chacón és la negació del que Maragall volia representar"

Alfred Bosch ha assegurat a Lleida que Duran és "l'únic que vol acostar CiU al PP" a través d'un govern de concentració

Roger Tugas
2 min

LleidaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha clos la seva intervenció en el míting de la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí a Lleida reclamant el vot dels maragallistes del PSC. "Chacón és la negacio del que el president Maragall volia representar, fins al punt que ara ell diu que el que es necessita és la República de Macià", ha afirmat. Junqueras ha carregat durament contra la ministra de Defensa: ha recordat que és del sector del PSC que va apartar Pasqual Maragall de liderar un segon tripartit i ha criticat que el seu partit i el govern del qual forma part no reconegués Kosovo com a estat, no retallés en defensa i sí que ho fes en pensions i sous de mestres i metges, no pagués a Catalunya el fons de competitivitat del 2011 i que impulsés la segona xarxa de trens TGV del món, només superada per la de la Xina.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el candidat de la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch ha acusat el candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, de ser "l'únic que vol acostar CiU al PP" a través d'un govern de concentració, en resposta al líder d'Unió, qui va criticar que PSC i ERC estan deixant la federació nacionalista en mans dels populars. "Quina persona amb dos dits de front pot compartir aquest judici?", s'ha preguntat Bosch, qui ha afegit: "Nosaltres volem empènyer CiU cap a la independència, qualsevol persona raonable ho sap i ho entén!".

Per la seva banda, el president de RCat, Joan Carretero, ha reclamat no treballar per "coses estèrils" i ha pressagiat que, sense la independència, no s'aconseguirà el concert econòmic, les seleccions esportives oficials o el català a Europa. "El dia abans de donar-nos el concert ens donaran la independència", ha assegurat abans de preguntar-se: "Per què ens volen si no és per treure'ns els nostres recursos?".

stats