INTERVENCIÓ AUTONÒMICA
Política 21/07/2012

ERC reclama avançar cap a la independència si s'intervé Catalunya

Alfred Bosch avança que, si la Generalitat ha de ser rescatada, organitzaran mobilitzacions per reclamar eleccions constituents i la insubmissió amb Madrid

Acn
2 min
Alfred Bosch, diputat d'ERC-RCat-Catalunya Sí a Madrid

BarcelonaEl diputat d'ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, veu més que probable que el Govern s'aculli al fons de liquiditat per a les autonomies aprovat per l'executiu central el dijous, tal com avança avui l'ARA. Una decisió que obriria les portes a una futura intervenció de les comptes de la Generalitat. En aquest context, Bosch ha assegurat que ERC està "preparada" per fer front a l'"hostilitat". Tant amb "mobilitzacions com amb unes eleccions que haurien de ser constituents per a un nou estat o fins i tot recórrer a la insubmissió per fer justícia amb Catalunya". Si aquest "Titanic s'enfonsa i el director espanyol no surt a coberta ni per tocar els violins la nostra obligació es agafar les barques i fugir del naufragi", ha assegurat Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alfred Bosch veu "més que probable" que el govern català s'aculli al fons de liquiditat aprovat per l'executiu espanyol. Una decisió que suposaria "una preintervenció" ja que les mesures de control que implicaria obligarien la Generalitat a mostrar els seus comptes "als homes de negre de l'estat", que llavors sí podrien obrir les portes a una intervenció. Davant una "hostilitat" com aquesta, ERC està preparada tant per dur a terme "movilitzacions" com per a "unes eleccions, que haurien de ser constituents per a nou estat," o per "recórrer a una insubmissió perquè es faci justícia amb Catalunya".

Si el "Titanic s'enfonsa" i el director d'orquestra espanyol "no surt a coberta ni per tocar els violins" els catalans tenen "tot el dret" i, fins i tot, l'"obligació" d'agafar una barca i remar per salvar-se del naufragi. Una intervenció per part de l'estat suposaria que "es perdés l'autonomia financera i el govern català passaria de ser un govern autònom a ser un govern tutelat". "Retrocediríem 35 anys i, a banda, el rescat no el faria un gran conductor sinó el pilot del Titanic, que ha provocat el naufragi europeu més gran dels darrers temps".

Suport al pacte fiscal

ERC donarà suport a la "proposta estrella" de CiU sempre que aquesta "no sigui menys" que el concert econòmic basc. Suposaria un avenç tot i que la solució per al seu partit passaria per la plenitud nacional assolint la independència. Bosch ha avisat, però, que el pacte "fa pudoreta" i que no hi confia massa. Tal com ha recordat, el ministre Montoro ja va dir que aquest desig del Govern per a Madrid s'interpreta com una demanda de refornes a la cuina quan la casa s'està cremant.

stats