FINANCES PÚBLIQUES
Política 01/08/2012

Rubalcaba carrega contra el nou criteri de deute imposat a les autonomies

El secretari general del PSOE exigeix la compareixença de Montoro al Congrés perquè doni explicacions i lamenta que Rajoy no l'informés de la mesura

Acn
2 min
Rubalcaba, aquest matí / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha criticat el nou criteri de deute imposat pel govern espanyol de manera individualitzada a les comunitats autònomes, que ha qualificat de "discriminatori, injust, imposat i que, a més, ens obliga a tancar hospitals i escoles". És per això que ha exigit la compareixença al Congrés del ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per explicar el criteri que han seguit per aplicar de manera individualitzada el nou sostre de deute a les comunitats autònomes, ja que "sorprenentment va sorgir ahir un nou criteri, el de deute".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb els sindicats de la funció pública, durant la qual ha carregat amb duresa contra l'actitud del govern de Mariano Rajoy i ha lamentat que no l'informés de la nova mesura de deute autonòmic que pensava aplicar l'executiu central. En aquest sentit, ha afegit que "és peculiar que els que millor han gestionat tinguin pitjor tracte que els que ho han fet pitjor".

Durant la seva intervenció, el líder socialista ha afegit que la trobada del Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir demostra la manera de governar de Rajoy i li ha demanat que "rectifiqui, reuneixi les comunitats autònomes, discuteixi, pacti i acordi". També ha volgut deixar clar que "no estem en contra de l'objectiu de dèficit, estem en contra de l'actitud d''ordeno i mano' i de tantes retallades, per això demano a Rajoy que rectifiqui".

A la pregunta sobre si Catalunya podria pitjar l'accelerador en matèria de pacte fiscal després de les desavinences amb el govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba ha subratllat que "la meva valoració sobre el tema del pacte fiscal ja la coneixen i jo no estic d'acord amb el concert". En tot cas, ha afegit que "allà hi ha el PSC, amb les seves posicions, que jo respecto i conec bé, i, per tant, Catalunya fa el que vol i és ella qui ha d'explicar perquè ho fa i com ho fa".

stats