EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 05/02/2012

La guàrdia de Rubalcaba replica que s'ha produït "una gran integració"

El nou secretari d'Organització, Óscar López, sosté que "ha estat un congrés d'integració en què l'executiva ha estat parlada i acordada amb totes les federacions"

Acn
2 min
Chacón i Rubalcaba s'han abraçat davant els delegats després dels seus discursos

SevillaEl nou equip polític de Rubalcaba ha replicat aquest diumenge les crítiques que emergeixen dels sectors pròxims a Carme Chacón, que es queixen de la manca de generositat d'Alfredo Pérez Rubalcaba en el disseny de la nova executiva del PSOE. En dues rodes de premsa consecutives, el nou secretari d'Idees i Programes del PSOE, Jesús Caldera, i el nou secretari d'Organització del partit, Óscar López, han afirmat que la direcció suposa una "gran integració" perquè "un terç o una mica més" dels membres de l'executiva donaven suport a Carme Chacón en aquestes primàries. Chacón ha evitat fer cap mena de valoració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del PSOE expliquen que a la nova executiva hi ha nou membres que han donat suport a Chacón, però la majoria hi tenen paper de vocal. L'únic gest significatiu ha estat el que Rubalcaba ha tingut en la designació del secretari general dels socialistes andalusos, José Antonio Griñán, com a nou president del PSOE. Griñán ha mantingut una "neutralitat" activa en aquesta cursa, però l'entorn de Rubalcaba l'acusa d'haver atiat els seus delegats perquè apostessin per Chacón. Juntament amb la nova secretària d'Educació i Cultura, María del Mar Villafranca Jiménez, gerent del Patronat de l'Alhambra, són els únics càrrecs destinats a l'entorn de l'exministra.

Tot plegat ha provocat un profund malestar a l'equip de Carme Chacón, que considera que no es tracta en absolut d'una executiva "integradora". Amb aquest clima, la nova direcció ha convocat dues rodes de premsa consecutives aquest diumenge prèvies a la clausura del Congrés. El nou secretari d'Idees i Programes del PSOE, Jesús Caldera, ha assegurat que s'ha produït una "gran integració" tal com "és habitual en aquest partit". "De fet si vostè mira el conjunt d'homes i dones que es proposa per a la direcció del partit veurà que són persones que han donat suport a les dues candidatures", ha respost a la premsa, i "com a mínim un terç de la nova direcció participava del suport a Carme Chacón i la seva plataforma".

El secretari d'Organització del PSOE, Óscar López, també ha afirmat que d'aquest congrés en surt un PSOE "preparat i unit" a més de "més obert i democràtic". Segons López, en aquest congrés "s'han debatut idees i equips". "Sostinc que aquest ha estat un congrés d'integració en què l'executiva ha estat parlada i acordada amb totes les federacions del partit, fins i tot amb les que tenien dues sensibilitats, i per tant aquest és un congrés d'unitat, de canvi i d'integració", ha sentenciat.

stats