NOVA ETAPA
Política 12/01/2013

Rubalcaba, al comitè federal del PSOE: "Si el debat se centra en el dret a decidir, no hi haurà sortida"

El secretari general del PSOE s'enroca en la reforma constitucional i considera que "la resta d'Espanya mai acceptarà que una part decideixi sobre una cosa que afecta el tot, i els socialistes, tampoc"

Efe
1 min
La divisió entre crítics i oficialistes s'instal·la al PSOE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha ofert avui al PSC la "reforma federal" de la Constitució com a solució al problema català, ja que "si el debat se centra en el dret a decidir, no hi haurà sortida", ha dit als assistents al Comitè Federal del partit reunit a Ferraz. Rubalcaba ha argumentat que el problema de Catalunya es pot abordar per "dos camins possibles": el del dret a decidir i el de la reforma de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el seu parer, pel primer camí "no hi haurà sortida", perquè "la resta d'Espanya mai acceptarà que una part decideixi sobre una cosa que afecta el tot, i el PSOE tampoc". "No trobarem una solució, no es pot. Això és un sí o un no", ha recalcat. Per això ha defensat que cal posar "sobre de la taula un altre camí, el nostre camí, el de la reforma federal de la Constitució espanyola", ha afirmat.

"Avui la porto aquí com una oferta del PSOE al PSC, per descomptat, i a Catalunya", ha proclamat Rubalcaba, que ha comparat el "diàleg" i les "reformes" dels socialistes amb la "confrontació nacionalista" i l'"immobilisme" del PP.

En la referència que ha fet a Catalunya durant el seu discurs, el líder del PSOE ha reiterat la seva "voluntat tancada" de seguir amb el PSC el camí que van iniciar fa més de 30 anys, ha ressaltat la "importància que té el PSC per al PSOE i per a Espanya" i ha assegurat que és "moltíssim més" el que els uneix que no pas el que els separa.

stats