ATUR
Política 19/05/2013

El PSOE portarà la necessitat d'un pacte d'estat contra la crisi als parlaments autonòmics

Rubalcaba proposarà que els socialistes europeus reclamin conjuntament que el banc europeu de desenvolupament destini 60.000 milions d'euros a la contractació juvenil

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat aquest diumenge que els socialistes portaran el mateix dia iniciatives als parlaments autonòmics per "discutir les propostes del PSOE contra la crisi i per discutir la necessitat de grans acords autonòmics i sobretot d'un gran acord d'estat". En aquest sentit, ha subratllat la necessitat "d'un pacte de rendes que reparteixi els esforços" i "els sacrificis" perquè "no es facin recaure sobre qui menys culpa en té".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, el líder del PSOE dijous aprofitarà una reunió amb els socialistes europeus per proposar que assumeixin conjuntament la proposta de demanar al Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament que destini 60.000 milions d'euros per a crèdits a petites i mitjanes empreses que contractin joves.

En la mateixa línia, Rubalcaba ha anunciat que dimarts es reunirà amb els sindicats per iniciar una ronda de contactes per impulsar aquest pacte d'estat i que després seguirà amb els grups parlamentaris. Un dels elements que posarà sobre la taula és la possibilitat que les empreses amb dificultats amb dificultats econòmiques puguin reduir la jornada i el sou dels empleats i que l'Estat en pagui una part a canvi de no acomiadar-los.

stats