JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Política 01/06/2012

Rubalcaba avisa que és "fonamental" que un pacte fiscal estigui acordat amb l'Estat

El líder del PSOE lamenta que si l'Estat no millora "els ingressos de les comunitats", aquestes es veuen abocades a retallar en sanitat i educació

S. G.
1 min

SitgesSi bé el president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en diverses ocasions que el Govern buscarà unilateralment la manera de tenir Hisenda pròpia si fracassa la negociació del concert econòmic, el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit que "perquè un pacte fiscal funcioni, que estigui acordat amb l'Estat és fonamental".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva intervenció a les jornades del Cercle d'Economia, Rubalcaba ha recordat que ell mateix va fer un pacte fiscal i ha afegit que el debat que s'està generant a Catalunya "és pertinent"però cal deixar que "maduri". De fet, ha afirmat que tothom ha de ser conscient de la "situació econòmica" que travessa el país. "L'important no és qui gasta, sinó com es gasta", ha dit Rubalcaba.

El líder del PSOE, adreçant-se directament al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reconegut que Espanya no és un estat federal perquè l'Estat recapta "molts més impostos que les comunitats autònomes". A més, ha explicat que el percentatge més alt d'impostos els recull l'Estat i que la capacitat que té cada comunitat per recaptar impostos és limitada. Per això, ha dit, si Madrid no "millora els ingressos de les comunitats" i, a més, els imposa un objectiu de dèficit, aquestes es veuen abocades a retallar en educació i sanitat. "El més raonable és veure com volem la sanitat i l'educació i després veure com ho financem", ha afirmat, i ha afegit: "L'important no és qui gasta, sinó com es gasta", ha dit Rubalcaba.

stats