Política 31/01/2013

Rubalcaba exigeix a Rajoy que comparegui ja per aclarir si va cobrar en negre

El líder del PSOE assegura que Montoro hauria de dimitir perquè l'amnistia fiscal només ha facilitat el blanqueig de diners de gent vinculada a la delinqüència

Ara
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba durant la seva compareixença

BarcelonaEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que comparegui "ja" per respondre dues preguntes: si, tal com avui publica 'El País', va cobrar, i, si ho va fer, que aclareixi si va cobrar "en negre o en blanc". Rubalcaba ha insistit que es tracta d'un "cas de corrupció gegantí" que no només afecta el president del PP, sinó "al nom del president del govern d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Rubalcaba ha insistit que si els cobraments en negre es confirmen seria “escandalós” perquè davant la situació de crisi econòmica que travessa el país s'ha d'estar “legitimat” per demanar esforços als ciutadans. A més, ha subratllat que es tracta d'un cas “molt greu” perquè presumptament afecta diverses comunitats autònomes, ajuntaments, desenes de responsables populars i, suposadament, el govern i el president.

El dirigient socialista ha tornat a demanar la dimissió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ”perquè, a parer seu, ha quedat demostrat que l'amnistia fiscal “ha permès el blanqueig de diners de Bárcenas i de molts altres Bárcenas”. “Què més fa falta perquè el senyor Montoro dimiteixi? Vostè creu que Montoro té credibilitat o legitimitat moral per demanar als ciutadans que paguin els seus impostos?”, ha dit Rubalcaba.

stats