POLÍTICA
Política 20/02/2012

Sánchez-Camacho assegura que desconeixia la retallada del 3% als funcionaris i demanarà explicacions a Mas

La presidenta del PP de Catalunya defensa "que no se subvencionin organitzacions com Òmnium Cultural quan calen diners per a la sanitat"

Ara
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que desconeixia la retallada del 3% als treballadors públics que el Govern va anunciar divendres passat. En una entrevista a RAC1, Sánchez-Camacho ha reconegut que li va sorprendre l'anunci perquè no en sabia res, després d'haver estat negociant amb l'executiu català els pressupostos, i ha explicat que demanarà explicacions al president, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A banda, la líder popular ha explicat que el seu nomenament com a presidenta del comitè electoral del PP suposa que per primera vegada una catalana autoritzarà totes les llistes dels populars en tot l'Estat, en un gest de Mariano Rajoy que demostra que és de la seva "màxima confiança".

En una altra entrevista a TV3, Sánchez-Camacho també ha admès que caldrà prendre mesures extres per compensar la reducció d'ingressos que suposarà el retard en l'aplicació de la taxa turística o la reducció de l'impacte del copagament dels medicaments, forçat pels populars en l'acord dels pressupostos. La líder dels populars catalans ha proposat "reduir subvencions a organitzacions com Òmnium Cultural", ja que "hi ha famílies que no poden pagar escoles bressol o la sanitat".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La presidenta del PPC també s'ha mostrat favorable a la priorització del corredor del mediterrani "per captar inversions" per a Catalunya. Ho ha dit després que la ministra de Foment hagi equiparat el projecte de Catalunya i el País Valencià amb el corredor central pels Pirineus. "Necessitem el corredor per a la captació d'inversions per al país. El Mediterrani segueix sent la prioritat, per tot el Mediterrani i per Espanya". Tanmateix, ha dit que "tothom té dret a demanar les seves infraestructures", en relació amb la reclamació del govern de l'Aragó.

Camacho també ha defensat el transvasament de l'Ebre, un projecte que podria recuperar el nou govern del PP, després d'haver dit que tornaria a impulsar el Pla Hidrològic Nacional. "S'hauria d'haver fet fa temps, haurien de deixar de criticar i escoltar les propostes", ha dit. La líder dels populars catalans ha reclamat, això sí, "consens".

Pel que fa la reforma laboral, Camacho assegura que, com a advocada laboralista, hi està "totalment a favor", i diu que l'objectiu és "crear ocupació, evitar que la gent marxi i que les empreses tanquin". La presidenta del PPC afegeix que "Rajoy ha demostrat tenir un programa i prou valentia per dur-lo a terme".

Després de ser nomenada presidenta del comitè electoral del PP, la líder dels populars catalans torna pletòrica del congrés de Sevilla. En una entrevista a l'ARA, Camacho ha assegurat que el PP de Catalunya "mai havia tingut tant de pes" a Catalunya i a Espanya, i que la formació que dirigeix té un "perfil propi més marcat que mai". Això sí, no considera que calgui fer valer aquest pes davant el president espanyol, Mariano Rajoy, perquè "ell ja aposta cada cop més" pels dirigents catalans.

stats