Política 15/09/2011

Alicia Sánchez-Camacho se sent "cansada de tanta manipulació"

La líder popular ha defensat que s'ha de "millorar el sistema d'immersió lingüística" afegint més hores de castellà. Considera que treure hores de català per posar-ne de castellà no és anar en detriment de la llengua catalana

Joan Callarissa
1 min
Alicia Sánchez-Camacho ensenya el pacte signat amb CiU

BarcelonaLa líder dels populars catalans ha defensat la seva homòloga madrilenya, Esperanza Aguirre, que va apuntar que el sistema d'immersió lingüística era "un problema de fons immens". L'ha lloat per l'oferiment que aquesta va fer de crear una escola en català a Madrid i per l'impuls que està donant a escoles públiques bilingües, un model que agrada a Camacho. A 'Els matins de Catalunya Ràdio' ha afirmat que se sent "cansada" de la "manipulació" que sofreix el seu discurs, ja que ella no vol "dues línies" ni "separació dels alumnes" sinó un "sistema d'ensenyament trilingüe", que combini en català, castellà i anglès o francès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada per la Diada, no l'ha considerat nacional de Catalunya sinó "de tots els catalans" i, en aquest sentit, ha defensat la posició de l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que creu que busca en tot moment "la legalitat". Camacho també ha aprofitat aquest tema per criticar a Carme Chacón que es va negar a anar la celebració d'una Diada on hi havia banderes espanyoles quan ella "és la ministra defensa i passa per davant de la bandera i de l'exèrcit habitualment".

La popular no s'ha atrevit a confirmar si Rajoy eliminarà l'impost de patrimoni que ara el govern espanyol vol ressuscitar. Sobre la futura acció de govern dels populars a l'estat, Camacho diu que la disminució d'impostos és el camí a seguir tot i que no n'ha pogut concretar cap i ha dit que es faran "quan es pugui".

stats