Política 14/09/2012

Sánchez-Camacho acusa Mas de "trencar unilateralment la Constitució" demanant una consulta

La líder del PP considera que el president planteja "un pols" a l'Estat que "posa en risc la cohesió social"

Acn
3 min
Alícia Sánchez-Camacho amb els diputats al Parlament

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, de "trencar unilateralment la Constitució" en donar suport a la manifestació de la Diada. La popular ha considerat també que Mas està actuant "al marge de la llei" quan reclama una consulta per als catalans, com va fer dijous des de Madrid. I és que Sánchez-Camacho creu que està plantejant "un pols" a l'Estat que pot "posar en risc la cohesió social" de Catalunya. La líder del PP, a més, ha assegurat que Mas ha optat per aquesta opció per "tapar" la seva "mala gestió de la crisi", alhora que ha reiterat que no donaran suport parlamentari a "un president que vol la independència". La presidenta dels populars catalans segueix mostrant el seu malestar davant les paraules i les manifestacions d'Artur Mas. Després de la conferència que el president va pronunciar dijous a Madrid, on va demanar una consulta per saber si els catalans volen o no un estat propi, Sánchez-Camacho ha volgut recordar-li que "aquí les coses es fan d'acord amb l'estat de dret. I Catalunya no pot fer un referèndum al marge de la llei". Per la líder del PP, Artur Mas pretén "saltar-se les lleis" reclamant aquesta consulta. "Jo sempre estaré exercint les meves responsabilitats al costat de l'estat de dret. No sé si la resta ho voldran fer al marge de la llei", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Sánchez-Camacho creu que la reacció de Mas a la manifestació de la Diada ha marcat "un abans i un després" perquè CiU "ha comès una gravíssima irresponsabilitat". "S'han traspassat les línies vermelles i Mas no pot trencar unilateralment la Constitució gràcies a la qual ell és president", ha sentenciat. En aquest sentit, ha volgut recordar que si els independentistes volen separar Catalunya sense saltar-se la llei "ho han de fer amb una reforma constitucional, i CiU no té majoria per fer-ho".

És per això que la líder del PP ha considerat que CiU i el president estan plantejant "un pols, un desafiament", a l'Estat "per trencar les regles del joc, posant en risc la convivència i cohesió social a Catalunya i produint fractures socials, econòmiques i polítiques gravíssimes".

"No ens faran fora de casa nostra"

Amb tot, Sánchez-Camacho ha sigut molt clara en advertir a Artur Mas i als independentistes que els que no volen que Catalunya deixi l'Estat "no renunciarem a ser espanyols, ni renunciarem a casa nostra". "No ens faran fora de casa nostra", ha sentenciat, tot erigint-se ella com "la veu que representarà" tots aquests ciutadans.

D'altra banda, la líder del PP ha demanat als catalans que prenguin bona nota de la posició de CiU i Mas en els darrers dies. "S'han tret la careta i ara ho veuen les empreses, les pimes, les famílies i la gent de Catalunya. Ara veuen que ens vol portar a un camí d'incertesa i independència", ha valorat. I és que per ella això és la demostració que la federació nacionalista que lidera Mas "ha abandonat el centredreta moderat i catalanista i ha anat a la radicalitat que només representa una part de Catalunya". "És un error històric", ha dit.

De la mateixa manera, Sánchez-Camacho ha considerat que el Govern i CiU han estat atiant el debat independentista per "tapar la mala gestió de la crisi" que, segons ella, estan fent a Catalunya.

Tant és així, que ha reiterat que el PP no tornarà a ser el suport de CiU i del Govern al Parlament. Els populars consideren que s'han incomplert molts dels acords que havien facilitat aprovacions de pressupostos i pactes puntuals i, a més, Sánchez-Camacho no està disposada a "donar suport a un president que busca la independència de Catalunya". "El PP no s'ha mogut, seguim en la nostra postura de responsabilitat per sortir de la crisi; és CiU qui ha virat cap a altres prioritats", ha retret.

stats