Política 05/12/2014

Camacho fa una crida a defensar "més que mai" la Constitució per fer front a "la tirania de la minoria independentista"

La líder del PP presenta el partit com l'alternativa "constitucionalista" de govern a Catalunya

Acn
2 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, aquest divendres en un acte de partit / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet aquest divendres una crida a defensar "més que mai" la Constitució davant "l'amenaça" que suposa l'independentisme per a la "convivència". En un acte a la sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona, la líder popular ha afirmat que davant del desafiament d'Artur Mas i Oriol Junqueras, "que volen imposar un pensament únic a Catalunya", cal reivindicar i reforçar la carta magna per fer front a "la tirania de la minoria independentista". Davant d'un centenar de càrrecs electes i militants del PP, Camacho ha presentat el partit com l'alternativa "constitucionalista" de govern a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El repte que s'han marcat els populars catalans és "liderar" l'alternativa "constitucionalista" a Catalunya. Un paper que la presidenta del PP ha reclamat per al seu partit davant els "complexos" del PSC i la "prioritat" que C's dóna a captar vots i escons per davant de la defensa de la unitat d'Espanya. Als socialistes fins i tot els hi ha retret que presentin una proposta de reforma "unilateral" de la Constitució "sense contingut" que només serveix, segons ella, per "acontentar els independentistes".

Per a Camacho, el PP ha de ser "més que mai" un partit de govern a Catalunya perquè no pot "permetre" que "els separatistes capitalitzin les millores que el govern d'Espanya està fent en ocupació i serveis socials". Millores econòmiques i socials que atribueix íntegrament a l'executiu de Mariano Rajoy.

La presidenta del PP ha presentat la Constitució del 1978 com el garant de la convivència a l'Estat i ha subratllat que, gràcies a ella, els espanyols gaudeixen de drets i llibertats. "Mai una Constitució havia donat tant durant tant de temps a Catalunya", ha assegurat abans d'afegir que la carta magna és "el major èxit col·lectiu de la història d'Espanya".

"L'amenaça" que suposa l'independentisme per als valors que emanen de la Constitució és el principal repte democràtic per a la líder dels populars catalans. "Una vegada més, l'engany del nacionalisme no podrà amb l'èxit col·lectiu de la Constitució de 1978", ha remarcat en l'acte de commemoració del 36è aniversari de la carta magna que el PP ha fet aquest divendres a Barcelona. " Nosaltres sí representem la tolerància, el respecte i el sentiment democràtic. Que n'aprenguin de nosaltres", ha adreçat als líders independentistes.

Camacho ha recordat que Artur Mas, enlloc de celebrar la Constitució, dedica "6 milions d'euros a commemorar la derrota de 1714". "Ells celebren les derrotes de 1714 i no els èxits col·lectius del 1978", ha lamentat. La presidenta popular ha criticat que Mas només pensi en l'1,8 milions d'independentistes que van votar en el "simulacre" del 9-N i no en els "5 milions de catalans que volen ser espanyols i europeus".

El brindis final ha tingut una dedicatòria especial per a tots els catalans "que han patit molt l'amenaça, l'exclusió i el rebuig independentista" i els ha explicat que els que defensen la unitat d'Espanya són "majoria". "Visca Catalunya, visca Espanya i visca la Constitució", ha exclamat en català per acabar un discurs fins el moment íntegrament en castellà.

stats