Política 04/06/2015

Sánchez-Camacho crida els sectors econòmics a demanar a Mas que no avanci eleccions

La presidenta del PP a Catalunya assegura que la pregunta d'Unió és "trampa" perquè només resol la situació de Duran

Ara
2 min
DIFÍCIL DICOTOMIA 
 Alícia Sánchez-Camacho  vol trobar el punt mig entre l'oposició dura i la de mà estesa que li dóna centralitat.

BarcelonaLa líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha llançat avui una "apel·lació" a tots els sectors econòmics perquè demanin al president Artur Mas que no avanci les eleccions perquè "el més important no és la seva paraula, sinó l'estabilitat", davant el risc que els "antisistema" arribin al Parlament o al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Faig una apel·lació a tots els sectors econòmics, a les empreses catalanes, a l'economia catalana, a demanar a Mas que reflexioni sobre que no és necessari fer aquestes eleccions el 27 de setembre", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Així, ha fet una "apel·lació al sentit comú" perquè recordin a Mas que "no estem al segle XIX ni en el Romanticisme, no és el més important la seva paraula, sinó l'estabilitat econòmica i que no es permeti que els antisistema generin inestabilitat i preocupació en les inversions", cosa que pot passar segons el seu parer si "Podem amb ICV entren al Parlament o Generalitat".

La dirigent popular ha assegurat a més que el president del Govern, Mariano Rajoy, "espera gestos" d'Artur Mas, que "està pensant més en ell, en el seu partit i en la seva paraula, que no a Catalunya i tot Espanya".

"Seria bo que (Mas) esperés a les eleccions generals, que esperés veure com queda tot, el que també diria molt de Mas i el seu sentit d'Estat", ha dit Sánchez-Camacho, que ha explicat que Rajoy "sap que tots han de posar de la seva part, ell també de la seva", i treballar "conjuntament", però que el 27S és un "error".

I és que, per a la líder del PPC, en aquesta última legislatura el Govern s'ha hagut de dedicar al que és "prioritari, a treure de la crisi" un país que estava "enfonsat", mentre que ara "sí que pot posar-se a parlar d'altres coses": "Rajoy mai no ha dit que no vulgui reformar la Constitució, sinó que vol saber què es vol reformar, com i amb quins consensos", ha suggerit.

D'altra banda, ha dit que no es planteja dimitir malgrat els mals resultats municipals i que ja ha nomenat un nou comitè de campanya per començar a preparar els comicis autonòmics, amb el secretari general del PPC, Jordi Cornet, com a director, i la diputada María José García Cuevas, com a adjunta.

Finalment, sobre la consulta interna d'Unió, ha opinat que és una "pregunta trampa" en la qual "surti el que surti, no se sabrà si Unió és independentista o no", el que demostra l'"habilitat" de Josep Antoni Duran i Lleida. "La pregunta no només no resol l'enigma, sinó que resol a Duran la situació en el 14-J".

stats