Publicitat
Publicitat

L'ESTRATÈGIA DELS POPULARS

Camacho s'estavella contra Rajoy

La bona relació que la líder del PP català manté amb el govern espanyol no es tradueix en contrapartides econòmiques per a Catalunya a causa de la crisi

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es va erigir, just després que Mariano Rajoy guanyés les eleccions espanyoles per majoria absoluta, com a "interlocutora" entre la societat catalana i el govern espanyol. Aleshores, tot just a finals del 2011, assegurava que Rajoy "compliria els seus compromisos amb Catalunya" pagant tant el fons de competitivitat com la partida de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Però la situació econòmica ha frenat les seves expectatives malgrat la seva bona relació amb el president espanyol.

De fet, Rajoy no va trigar en advertir que la caixa estava buida i que aquestes partides no es pagarien. Des d'aleshores, Camacho ha implorat al govern espanyol un "gest amb Catalunya". Per ara, l'únic que ha aconseguit és un reconeixement dels 211 milions de l'Estatut corresponents a l'any 2009 que, malgrat tot, el Govern haurà de compensar amb venta d'immobles.

Podeu llegir el reportatge sencer a l' ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT