Política 16/03/2014

Sánchez-Camacho acusa Mas d'antisistema i demanarà la seva compareixença al Parlament

Segons la líder del PP a Catalunya, la postura de Mas equival a "actuar fora de la llei i de la democràcia"

Efe
2 min
María Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho aquest divendres a Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha titllat avui el president de la Generalitat, Artur Mas, de polític "antisistema" per no descartar una declaració unilateral d'independència de Catalunya, i demanarà que comparegui al parlament català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha reaccionat així a les declaracions fetes per Mas en una trobada amb deu ciutadans organitzada per 'El Periódico'.

Segons la líder del PP català, la postura de Mas equival a "actuar fora de la llei i de la democràcia", per la qual cosa ha expressat la seva "preocupació" pels comentaris del president, que a preguntes d'un ciutadà va assegurar: "No podem renunciar a la declaració unilateral", segons que publica avui aquest diari.

"Que Mas no descarti una declaració unilateral d'independència és el fet polític més greu dels últims anys al nostre país", ha opinat la dirigent popular, i per això ha exigit al president català que s'expliqui al Parlament i precisi si aquesta declaració unilateral forma part del pla del Govern.

El PP també vol saber si Mas assumeix com a propi el full de ruta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que advoca per declarar la independència de Catalunya coincidint amb la festivitat de Sant Jordi de l'any que ve.

Precisament avui, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha argumentat avui que el millor instrument perquè els catalans expressin la seva opinió sobre la independència és la consulta i ha demanat a Mas que no especuli amb escenaris alternatius, com una declaració unilateral.

D'altra banda, Sánchez-Camacho, que ha fet aquestes declaracions en un acte de partit a Castelldefels (Baix Llobregat), s'ha referit a la cap de llista del PSOE a les europees, Elena Valenciano, que avui ha celebrat un míting a Viladecans (Baix Llobregat) per emplaçar el PSOE a situar-se al costat del Govern en el debat català.

Segons el parer de Sánchez-Camacho, la candidata del PSOE a les europees ha de dir "si el PSOE i Rubalcaba estan al costat de la democràcia i de Mariano Rajoy per garantir la unitat d'Espanya o bé si volen jugar a l'ambigüitat portant a Europa una Espanya dividida"

stats