POLÍTICA CATALANA
Política 25/12/2011

Alícia Sánchez-Camacho: "Si CiU no ens vol als governs és perquè som l'alternativa"

La president del PP a Catalunya reclama una TV3 també en castellà que mostri "la pluralitat del país, no només la part que vol ser independent"

Ferran Casas / Sara González
1 min
Alícia Sánchez-Camacho al Parlament aquest matí

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ofereix a CiU en una entrevista a l'ARA per tal de tancar un pacte de governabilitat a la Generalitat i per entrar a l'equip de l'alcalde Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona per garantir l'estabilitat de les institucions ara que el CEO ha suspès per primer cop la gestió d'Artur Mas. Tot i això, accepta que la federació nacionalista és reticent a aquests pactes i ho atribueix a què tenen por que els catalans vegin que els polítics del PP són "bons governants" i, per tant, que "poden tenir una alternativa de govern positiva i eficaç".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa entrevista, Camacho assegura que treballarà perquè "el govern Rajoy entengui les propostes de Catalunya", com un nou sistema de finançament –que no seria com el concert econòmic–, tot i que li reclama a Mas canvis a TV3, una televisió que hauria de mostrar "la pluralitat del país, no només la part que vol ser independent". Que també s'hi usi el castellà, com a Canal 9 o IB3, és un els canvis que demana. Pel que fa a la proposta de Rajoy d'implantar model educatiu trilingüe, la dirigent popular reconeix que les competències són autonòmiques i només el podran imposar allà on governin.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'ARA PREMIUM.

stats