Política 13/01/2012

Camacho s'obre a retirar l'esmena a la totalitat dels pressupostos si es modifica la taxa turística

La presidenta del PP català confia que el govern espanyol "aporti ingressos" a Catalunya en el Consell de Política Fiscal i Financera

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, confia que el govern espanyol injectarà liquiditat a Catalunya en el Consell de Política Fiscal i Financera de la setmana vinent perquè hi ha "voluntat" de fer-ho per part dels ministres d'Hisenda i d'Economia, segons ha explicat d'acord amb les seves converses. En una entrevista a TV3, Camacho ha afirmat que el PP està en un "moment històric" a Catalunya, perquè té una capacitat d'intermediació "molt important" i considera que la interlocució va en "bon camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho també s'ha mostrat disposada a retirar l'esmena a la totalitat de la llei d'acompanyament dels pressupostos si es modifiquen la taxa turística i el tiquet moderador. Camacho no només considera legítim que Mas continuï reclamant els diners que Zapatero li va negar, sinó que creu que "ha de demanar els recursos que necessita el país". A més, la presidenta del PP català està convençuda que el proper Consell de Política Fiscal i Financera aprovarà una injecció a Catalunya.

"El moment històric del PP a Catalunya li dóna una capacitat d'intermediació i interlocució molt important", ha afirmat Camacho, que ha parlat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el titular d'Economia, Luis de Guindos, sobre les necessitats econòmiques catalanes. "Anem en el bon camí", ha afirmat abans d'atribuir-los una "bona predisposició", tot i haver-se trobat la caixa buida.

Camacho ha obert la porta a retirar l'esmena a la totalitat de la llei d'esmenes si CiU modifica la taxa turística i el tiquet moderador de la despesa farmacèutica. Per la popular, la taxa penalitza un dels sectors més productius de Catalunya i cal "modular-la i perfeccionar-la". De fet, amb aquest objectiu el PP es reuneix aquest divendres amb el sector turístic.

El tiquet moderador –l'euro per recepta–, tal com està plantejat, tampoc li sembla bé, a Camacho, que aposta per un copagament col·lectiu amb exclusió d'alguns col·lectius, com els jubilats o els malalts crònics. Sobre tot això, Camacho diu que ha fet "avanços" amb CiU.

"No és bo" que Mas parli d'avançar eleccions

L'anunci de possibles eleccions de Mas si la situació a Catalunya es torna ingovernable no li ha semblat bé, a la presidenta popular. "No és bo que Mas faci aquestes declaracions", ha manifestat, perquè "el país necessita estabilitat i confiança". Camacho s'ha mostrat convençuda que no hi haurà eleccions i assegura que els seus rèdits electorals no li importen, sinó que ho diu pensant en el país.

"El pes de la llei ha de caure de forma flagrant"

Camacho ha avantposat que Francisco Camps i Jaume Matas "s'estan intentant defensar" en els judicis en què estan acusats de corrupció, però també ha estat clara respecte d'aquests delictes i ha afirmat que "el pes de la llei ha de caure de forma flagrant" sobre la corrupció, perquè és "repugnant".

stats