Política 29/07/2012

Sánchez-Camacho critica l'actitud d'ERC i CDC davant presumptes casos de corrupció

"ERC veu la corrupció diferent si afecta a PP o CDC; no són tan exigents ni crítics amb Artur Mas o amb Oriol Pujol com ho són amb el PP", denuncia la líder popular

Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho i Oriol Pujol al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, ha criticat la "doble vara" que usa Esquerra Republicana de Catalunya per mesurar els casos de corrupció en funció de si afecten al PP o a CDC, a l'hora que considera "insuficients" les explicacions donades per Oriol Pujol al Parlament. "ERC veu la corrupció diferent si afecta a PP o CDC; no són tan exigents ni crítics amb Artur Mas o amb Oriol Pujol com ho són amb el PP", ha denunciat Camacho en declaracions a Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la seva abstenció, ERC va salvar el president de la Generalitat de comparèixer al Parlament i en el seu lloc va ser el secretari general del partit, Oriol Pujol, qui va declarar divendres passat a la cambra catalana pel presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música.

"Estic convençuda que si el cas hagués afectat a un membre del PP, Esquerra hauria demanat la compareixença del màxim responsable del partit", ha pronosticat la popular.

"S'ha posat de manifest que alguns partits utilitzen la corrupció per atacar formalment a altres formacions però que actuen amb una doble vara de mesurar, amb hipocresia, en funció de si afecten al PP o a CDC", ha afegit.

La presidenta del PPC ha subratllat que la seva formació sempre ha lluitat contra la corrupció, tant si els casos afectaven al seu propi partit com a altres formacions. Camacho ha qualificat de "greu i preocupant" que el partit de govern a Catalunya i els seus màxims responsables estiguin sent investigats per la justícia per presumpta corrupció en el "cas Palau" i per la presumpta trama corrupta de les ITV.

"Aquesta situació exigeix d'explicacions immediates als ciutadans perquè Catalunya està sent centre d'atenció per casos que afecten al partit de govern", ha remarcat Camacho, qui veu "clarament insuficient" les explicacions donades per Pujol, al temps en que en el cas Palau hauria de ser el president de CDC, Artur Mas, qui hauria de donar explicacions.

La líder popular ha desvinculat aquests casos del conjunt de la població catalana: "Catalunya té una extraordinària imatge a tot el món i no voldria que es confongués això amb els casos de corrupció que s'estan donant, perquè no tenen res a veure".

stats