CAS BÁRCENAS
Política 10/02/2013

Camacho demana a Rubalcaba i Mas que també publiquin les seves declaracions de renda i patrimoni

La dirigent popular atribueix l'increment de sou de Rajoy a les campanyes electorals i diu que això passa en tots els partits

Acn
2 min
Sánchez-Camacho, en roda de premsa aquest diumenge. / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la resta de polítics espanyols que segueixin l'exemple de Mariano Rajoy, i publiquin les seves declaracions de renda i patrimoni, fent així un "exercici de transparència i de compromís amb la lluita contra la corrupció". Sánchez-Camacho, que ha actuat de portaveu de tot el PP aquest diumenge, ha atribuït l'increment de sou de Rajoy a les campanyes electorals, i ha assegurat que això passa en tots els partits. També ha dirigit un avís a Rubalcaba. Si continua criticant, ha dit, demostrarà que només vol desgastar el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Sánchez-Camacho ha lloat "l'exercici de transparència" de Rajoy i ha demanat a la resta de dirigents polítics que segueixin el seu exemple. Ha citat Mas, Rubalcaba, Cayo Lara (IU), Rosa Díez (UPyD) i Josep Antoni Duran i Lleida (CiU), però ho ha fet extensiu a tots els polítics espanyols. Sánchez-Camacho ha opinat que la publicació dels comptes de Rajoy ha estat positiva, i ha atribuït l'increment del seu sou a les campanyes electorals, tot defensant que això passa en tots els partits, i no només en el PP.

La líder dels populars catalans, que aquest diumenge ha actuat de portaveu de tot el PP, ha deixat clar que el partit és el primer interessat en arribar al final i demostrar la "falsedat", ha dit, dels documents publicats pel diari 'El País'. En aquest sentit, ha criticat la "irresponsabilitat" de Rubalcaba per demanar la dimissió de Rajoy basant-se en informacions publicades per un mitjà de comunicació que "no han estat contrastades ni comprovades". Encara sobre Rubalcaba, l'ha avisat que si continua amb les crítiques a Rajoy, demostrarà a tota Espanya que l'únic que l'interessa és "aprofitar la situació per desgastar el partit, el govern i Rajoy". "Així li va al PSOE, que no té projecte, que segueix caient en les enquestes perquè no són capaços de consolidar el lideratge de Rubalcaba", ha etzibat.

Els imputats han de dimitir

Així mateix, Sánchez-Camacho ha opinat que tots aquells càrrecs que siguin imputats per un jutge han de dimitir, i ha recordat que aquesta és la norma que ha aplicat el PP de Catalunya, tot i que en algun cas, com el del regidor de Llavaneres, després va ser absolt. "En els moments que vivim, quan es produeixen imputacions, la persona hauria de dimitir, perquè és l'obligació que tenim els polítics envers la ciutadania", ha apuntat.

També ha defensat publicar la llista de donacions que reben els partits, i ha assegurat que el PP de Catalunya està disposat a fer-ho sempre i quan no s'afecti la confidencialitat dels donants. Sánchez-Camacho ha defensat que tots els partits facin un exercici de regeneració democràtica, i ha apostat també per agilitzar la justícia, perquè només serà justa si és ràpida. Però també ha demanat als mitjans de comunicació que ofereixin informació certa i contrastada, perquè en no fer-ho, fan un "flac favor al sistema democràtic".

stats