Política 14/04/2012

Camacho demana a Rajoy que garanteixi la liquiditat del Govern i creu que no hi haurà retrocés autonòmic

Participa a la reunió del president espanyol amb els presidents autonòmics i territorials del PP

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dissabte al president espanyol, Mariano Rajoy, que garanteixi la liquiditat de la Generalitat i ha reiterat que no hi haurà retrocessos en el model autonòmic malgrat la petició que ha llançat la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, que aposta per retornar a l'Estat les competències en Sanitat, Educació i Justícia. El president espanyol ja va apuntar que "ni es planteja" posar en marxa una involució en aquest camp, i Sánchez Camacho s'ha pronunciat en la mateixa direcció respecte a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les nostres competències són irrenunciables. Jo defenso Catalunya iels catalans, i el nostre marc autonòmic és irrenunciable". Sánchez Camacho ha fet aquestes manifestacions a les portes de la seu del PP del carrer Génova de Madrid on ha participat a la reunió del president espanyol, Mariano Rajoy, amb els presidents autonòmics i territorials del PP. La reunió té lloc a poques hores de dues sectorials clau a Madrid, les d'Educació i Sanitat que tindran lloc dilluns i dimecres, on el govern espanyol posarà sobre la taula dels territoris la retallada addicional de 10.000 milions d'euros en educació i sanitat.

En declaracions als mitjans. Camacho ha promès que defensarà davant Rajoy que Catalunya disposi d'una "garantia financera" i s'ha mostrat convençuda que el govern espanyol "garantirà la liquiditat financera de Catalunya i del govern de la Generalitat".

En aquest marc, ha recordat que l'Estyat "no sortirà de la crisi sense la responsabilitat de les comunitats autònomes" i s'ha mostrat convençuda que posaran de manifest aquesta responsabilitat al Consell de Política Fiscal i Financera un cop s'hagin celebrat aquestes sectorials.

Segons Camacho, "cal un esforç especial per part de tothom, i especialment per part del govern de la Generalitat" per acomplir els objectius de dèficit, tal com ja ha demostrat, ha dit, amb la Llei d'estabilitat pressupostària.

Una responsabilitat que els populars volen que CiU demostri votant a favor dels pressupostos generals de l'Estat que es tramiten al Congrés dels Diputats. "Espero que demostri la mateixa responsabilitat que el PP ha tingut vers els pressupostos de la Generalitat, que no ens agradaven, però que per responsabilitat per sortir de la crisi, hem permès que es puguin aprovar", ha dit.

Aguirre: "La sortida és estalviar de tot arreu on puguem"

La presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, ha evitat aquest dissabte reiterar la seva petiticó de devolució de competències. Preguntada sobre aquesta qüestió a les portes de la seu del PP, ha afirmat que "la sortida és estalviar de tot arreu on puguem estalviar", però no ha volgut reiterar la proposta.

stats