CANVI DE CICLE
Política 22/12/2014

Camacho compara Podem amb l'independentisme perquè "són populismes de manual"

La líder del PP a Catalunya acusa Mas i Junqueras d'estar "obsessionats amb el repartiment de càrrecs"

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha comparat Podem amb el moviment independentista perquè "són populismes de manual". Al seu parer, el partit de Pablo Iglesias "és una resposta a la crisi semblant" a la de la independència perquè "prometen solucions màgiques a problemes complexos sense explicar-ne les conseqüències reals". En roda de premsa, ha advertit que les propostes d'Iglesias portarien Catalunya al mateix lloc que l'independentisme, "a un retorn a la crisi i fora de la UE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la reunió de la direcció autonòmica del PP, Sánchez-Camacho ha assegurat que el seu partit és "ben conscient del perill dels populismes" com els de Podem i l'independentisme, i per això actua "amb gran responsabilitat, sent el govern més reformista d'Europa".

La popular ha demanat un canvi en la política catalana i "superar el separatisme i el populisme, i treballar per la sortida de la crisi". Al seu parer, els esforços i les reformes engegades pel govern del PP permetran un 2015 "amb més recuperació i menys independentisme", com indica l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, ha remarcat. "La bombolla independentista s'està començant a desinflar i hi ha una majoria silenciosa que vol seguir formant part d'Espanya", ha dit.

En aquest sentit, s'ha queixat de l'actitud d'Artur Mas i d'Oriol Junqueras, que estan "obsessionats amb el repartiment de càrrecs". Al seu parer, l'oferiment de Junqueras a Mas de cedir-li la presidència de la Generalitat encara que el republicà guanyi uns eventuals comicis anticipats demostra que l'actual president és "el millor candidat d'ERC i que no els importa la voluntat dels catalans, donat que ja s'estan repartint els càrrecs de la propera legislatura".

Sánchez-Camacho ha constatat que per a ERC "tot val per la independència, fins i tot tapar la corrupció de CiU" votant en contra de nou de la compareixença d'Artur Mas en la comissió d'investigació sobre el frau fiscal.

stats