13è CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA
Política 05/05/2012

Sánchez-Camacho no acceptarà "de cap manera una Hisenda pròpia" per a Catalunya

La presidenta del PP de Catalunya, molt crítica amb CiU, situa el seu partit com la "veritable alternativa al desafiament rupturista i la transició nacional de Mas"

R. Tugas / S. González
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha intervingut aquesta tarda en el 13è congrés popular i ha deixat molt clars els seus límits pel que fa al nou sistema de finançament: "No acceptarem de cap manera una hisenda pròpia que suposi insubmissió fiscal cap a l'Agència Tributària". El PP rebutja, per tant, el que és una peça clau per a CiU i, de fet, s'erigeix com la "veritable alternativa al desafiament rupturista i la transició nacional d'Artur Mas". "Estic cansada dels que parlen de la Catalunya oficial, la que es queixa, la que reivindica", ha afegit la líder popular en un discurs que, tot i el teòric gir catalanista de la formació, anava destinat a marcar distàncies amb la federació nacionalista, de qui ha dit que "mentre uns volen aixecar fronteres, nosaltres volem construir ponts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Sánchez-Camacho s'ha vantat del pes actual del PP, ja que aquest partit "decideix la governabilitat a Catalunya, pesi a qui li pesi". "A qui no li molesta és a qui ens ha situat en la centralitat i la moderació, la ciutadania", ha defensat, erigint-se com la seva portaveu, atès que, segons ha assegurat, es deixen la pell "per la Catalunya real, on tots ens podem sentir catalans i espanyols a la vegada". En aquest sentit, ha censurat el gir de CiU, que "s'ha embolicat amb la bandera estelada" i s'ha compromès que "el PP sigui la peça històrica que eviti ruptures i construeixi consensos". Una escenificació que confirma que les relacions amb Artur Mas no passen pel seu millor moment i que complica la negociació per al pacte fiscal.

stats