13 CONGRÉS DEL PP DE CATALUNYA
Política 06/05/2012

Camacho: "Defensem la singularitat catalana que permeti la vertebració del projecte comú: Espanya"

La presidenta del PP de Catalunya clou el congrés popular reclamant al Govern que "no faci de TV3 una televisió independentista"

R. Tugas / S. González
2 min

BarcelonaLa reescollida presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha clos aquest diumenge al migdia el 13è congrés del PP de Catalunya defensant el nou rumb del partit, que "s'ha refermat en el projecte de l'estat de les autonomies" apostant per un "autonomisme diferencial" que permeti a Catalunya de tenir "capacitat per decidir les seves competències". Tot i això, la líder popular ha posat aigua al vi ràpidament a la demanda en assegurar que "el PP no renunciarà a cap competència del nostre autogovern, però tampoc que siguin gestionades de forma responsable". Així, ha obert la porta a legitimar la recentralització ja en marxa pel govern espanyol, atès que "el problema no són les competències, sinó les incompetències i els incompetents". "Defensem la singularitat catalana que permeti la solidaritat i la vertebració del projecte comú que és Espanya", ha conclòs Camacho com a resum de l'ideari popular. Finalment, ha negat cap gir de la formació: "Aquí no hi ha girs catalanistes o espanyolistes, aquí hi ha un PP català orgullós de ser espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta popular ha defensat amb força les retallades i les reformes de Mariano Rajoy i el pes creixent de les dirigents populars en la política espanyola i catalana i s'ha marcat com a objectiu per als propers quatre anys multiplicar la implantació territorial per demostrar que "hi ha més alternatives majoritàries" a banda de CiU i PSC. En aquest sentit, ha defensat per responsabilitat els suports al Govern per reduir el dèficit i ha assegurat que mantindrà la mà estesa, però ha tancat la porta a reclamar un concert econòmic: "No vull un model de finançament del passat ni d'altres comunitats autònomes, sinó el millor per a Catalunya [...] i això no s'aconseguirà des del federalisme asimètric del PSC o el separatisme" de CiU. De la mateixa manera, Camacho ha carregat contra els "falsos messies" que defensen que "amb el pacte fiscal tot s'arreglarà".

Una televisió pública que reflecteixi la "Catalunya real"

Finalment, la líder popular ha enviat un encàrrec directe al Govern en el moment més aplaudit del discurs. Li ha exigit que "no faci de TV3 una televisió independentista". "La televisió i la ràdio catalanes són de tothom i han de reflectir la Catalunya real, no l'oficial", ha reclamat, i tot seguit ha afegit que és important que "deixin de sortir-hi sempre els mateixos per fer-hi victimisme".

stats