CANVI DE CICLE

Sánchez-Camacho, a La Razón: "La història del procés i el referèndum il·legal s'ha acabat"

La dirigent popular rebutja una candidatura àmplia unionista però s'ofereix a PSC, Unió i C's per governar plegats després de les eleccions

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, afirma e n una entrevista concedida al diari La Razón: "No m'intimida la llista única d'independentistes". La dirigent popular no creu que una candidatura conjunta de CDC, ERC i l'ANC obtindrà la majoria absoluta a Catalunya i assenyala: "No hi ha cap 9-N alternatiu. La història del procés i el referèndum il·legal s'ha acabat. L'únic que ara fa Artur Mas és allargar l'agonia amb simulacres per poder acontentar l'electorat al qual ha estat enganyant durant tots aquests anys dient-los-hi que podrien anar a votar".

"L'únic que intenta Mas amb aquest simulacre del 9-N és tapar els seus propis problemes i intentar remeiar la caiguda de vots de CDC", explica Sánchez-Camacho, que nega que aquesta possible llista s'hagi de contrarestar-se amb una constitucionalista: "Jo no crec que els capritxos de Mas hagin de condicionar l'agenda de la resta". Tot i això, sí considera que Catalunya necessita un govern no separatista i per a això s'ofereix al PSC, Unió i Ciutadans.

Al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, l'acusa d'haver mirat per a altre costat, d'haver-se rentat les mans com Ponç Pilats i d'haver jugat massa "a les dues baralles". Sánchez-Camacho diu: "Els nacionalistes van tenir un moment en el qual van creure que anaven a pescar en riu remogut perquè van voler amplificar una crisi d'Estat que va afectar al PP, al PSOE i a la monarquia. I no hi ha aquest riu esvalotat". Així, insta a "ignorar els enganys en el llenguatge de CDC", i diu que les eleccions "no són plebiscitàries, són autonòmiques".

La dirigent del PP pensa que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "ha plantejat una resposta política brillant i no ha caigut en cap provocació del senyor Mas"

Més continguts de