CRISI DEL SISTEMA AUTONÒMIC
Política 17/01/2011

Rajoy reclama una "llei d'unitat de mercat" per a totes les autonomies

El president del PP també creu que és important reformar la llei d'estabilitat pressupostària i posar un sostre de despesa per a les comunitats autònomes. Sánchez-Camacho vol evitar duplicitats i reclama la supressió dels ministeris de Sanitat i Cultura

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP, Alicia Sánchez-Camacho, ha subscrit l'opinió de Mariano Rajoy i considera que el que cal és "una reordenació territorial i administrativa de l'Estat per reforçar i millorar l'estat de les autonomies i no per qüestionar-les".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha anunciat que el seu partit presentarà dues propostes de llei al Parlament "per evitar duplicitats amb les administracions i per garantir l'estabilitat pressupostària".

Camacho també ha subratllat que qui hauria de reduir estructura és el govern espanyol, sobretot en aquelles competències que ja té traspassades a les comunitats autònomes, com ara salut i cultura. Això significaria, segons la líder popular, la supressió dels ministeris respectius.

Mentrestant, el president del seu partit, Mariano Rajoy, deia a Ràdio Nacional d'Espanya, a Madrid, que cal una "llei d'unitat de mercat perquè les normes econòmiques siguin iguals" a totes les comunitats autònomes. També creu que és necessària "una reforma de la llei d'estabilitat pressupostària per fixar un sostre de despesa".

A més, Rajoy demana una "legislació bàsica en sanitat i educació". "No pot ser que en una autonomia sigui gratis una operació i en una altra, no", ha argumentat.

stats