POLÍTICA
Política 20/01/2011

Sánchez-Camacho proposa reduir un 30% les agències públiques de la Generalitat

Critica que es pugui parlar en català en qualsevol sessió del Senat: "Hi ha una llengua comuna, doncs utilitzem-la"

Laia Altarriba
2 min
La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha explicat en una entrevista que li ha fet Josep Cuní a Els Matins de TV3 que el seu partit proposarà una llei per reduir un 30% el nombre de les agències públiques de la Generalitat. És una de les principals mesures que proposaran per aprimar el deute de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada per Cuní sobre quin futur creu que ha de tenir TV3, Camacho ha defensat la "tasca extraordinària" de l'ens públic i s'ha mostrat partidària de "cercar models de gestió perquè pugui ser més eficaç".

Sobre les relacions amb Espanya, la presidenta del PP català ha reivindicat que Catalunya té una història pròpia, però alhora "compartida amb Espanya", i ha afegit que no creu que s'hagin de "tornar a revisar els models de la transició". En aquest sentit, ha defensat el dret que totes les comunitats autònomes de continuar existint perquè tothom pugui tenir els mateixos drets.

Crítica al català a la sessió del Senat

Sánchez-Camacho s'ha mostrat contrària al fet que es pugui parlar en català o una altra llengua que no sigui al castellà en qualsevol sessió del Senat, tal com s'ha inaugurat aquesta setmana.

Ho ha argumentat per raons econòmiques (diu que comporta una despesa de 350.000 euros anuals la traducció) i perquè tothom pugui entendre's: "Si al Senat hi ha una llengua comuna, utilitzem-la".

Tot i això, sí que ha defensat que el català es parli en les comissions territorials de la cambra alta, com assegura que ha fet ella en diverses ocasions.

"Tant de bo Zapatero avancés les eleccions"

Pel que fa al PSOE, Sánchez-Camacho espera que Rodríguez Zapatero avanci les eleccions, però creu "que no ho farà". Camacho lamenta que el president espanyol "no té lideratge ni credibilitat, no confien en ell ni dins ni fora d'Espanya".

stats