ESTRUCTURES D'ESTAT
Política 07/02/2015

Camacho avisa que les delegacions catalanes a l'exterior "no es faran" perquè l'Estat ho impedirà

La líder dels populars catalans defensa que "si la Generalitat vol presència fora, que usi les ambaixades que ja té Espanya"

Efe
1 min
Sánchez-Camacho, en una trobada recent amb Rajoy / EFE

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dissabte que les delegacions que la Generalitat pretén obrir a l'estranger "no es faran" perquè el govern espanyol ho impedirà, ja que ha sostingut que són il·legals. "Si la Generalitat vol presència fora la convidem que usi les ambaixades que ja té Espanya i que compleixi la llei", ha subratllat durant la convenció del PP a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern espanyol estudia la possibilitat de recórrer l'obertura de dues delegacions territorials de la Generalitat a Roma i Viena, així com la de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'acció exterior catalana, tal com va anunciar aquesta setmana el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo.

La líder dels populars ha censurat que l'executiu català dediqui fons a aquestes qüestions, en comptes d'abordar altres temes com la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya: "Primer les persones i després la resta". "Aquests dies hem sentit moltes barbaritats. Ens han acusat que érem indiferents al sofriment dels més febles. És una indecència el que diuen i fan des de CiU", ha recriminat.

En aquest sentit, ha criticat que amb els diners gastats en el procés participatiu del 9-N i la commemoració del Tricentenari es podria haver pal·liat la pobresa energètica a Catalunya. "I en què es gasten els diners? A obrir ambaixades, i això ha de començar a saber-ho la gent", ha recalcat Sánchez-Camacho, que també ha carregat contra altres estructures d'estat anunciades per la Generalitat, com la Hisenda catalana.

stats