PARLAMENT
Política 15/04/2015

El misteriós document de Camacho elaborat (o no) pel govern espanyol o pel PP

La líder dels populars a Catalunya assegura que farà arribar aviat a Mas una anàlisi d'autoria dubtosa sobre les 23 propostes que va fer a Rajoy però no n'avança detalls

Ara / Agències
2 min
Alícia Sánchez-Camacho ensenya un document a Mas sobre la implicació del govern espanyol a Catalunya / ACN

BarcelonaUn dels protagonistes de la sessió parlamentària d'aquest dimecres ha estat un misteriós document que la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha brandat al matí durant el seu torn de pregunta al president de la Generalitat, Artur Mas, i que faria referència a les 23 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va fer arribar al president de l'executiu central, Mariano Rajoy, a la reunió que tots dos van mantenir a finals de juliol. "Aquí tenim un document del govern, que si no el té l'hi faré arribar, en el qual es parla de la valoració d’aquestes 23 propostes, entre les quals hi ha moltes de les coses de què ha parlat el senyor Mas-Colell també amb el senyor De Guindos, i en què es parla del model de finançament, de com s’han estalviat més de 1.700 milions en interessos del model de finançament que vostès estan tenint, i com s’estan estalviant aquests diners. En el qual es parla de com estem avançant en la cooperació, amb el qual sabem com estem millorant la nostra economia, treballant conjuntament, i en això sí que vostès parlen molt positivament", ha asseverat en el ple del Parlament, ensenyant uns papers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Posteriorment, la dirigent popular ha assegurat als periodistes fora de l'hemicicle que els lliuraria el document, però les hores passaven i aquest no arribava. Al final, però, ha reconegut que en realitat no es tracta de cap anàlisi del govern espanyol, sinó que és un document intern de treball que està desenvolupant el PP de Catalunya amb informació que obté per diverses vies per part de l'executiu central i que, a més, encara no està enllestit. Així, Camacho no n'ha volgut donar detalls, malgrat que fonts del partit apunten que inclourà el punt de vista del PP i de la Moncloa sobre algunes de les 23 propostes fetes per Mas a Rajoy.

Segons la dirigent popular, la primera versió del document va acabar-se dimarts a la nit i, malgrat que en principi n'havia situat l'autoria en el govern espanyol, ha reconegut que la valoració que farà pública i lliurarà a Mas serà exclusivament de partit, en el seu paper d'"oposició constructiva". Ja ha avisat igualment, però, que algunes de les mesures reclamades eren "impossibles de complir" o "molt inconcretes", malgrat que enviarà aquesta anàlisi al Govern "perquè es visualitzi que en el marc d'un context pressupostari molt difícil per a tot Espanya s'està treballant en aquestes 23 propostes".

stats