CRISI DEL MODEL AUTONÒMIC
Política 16/01/2011

Camacho advoca per mantenir l'estat autonòmic però reduint les duplicitats

La presidenta del PP considera que el sistema actual "té un sobrecost i no funciona" perquè hi ha un excés d'administracions.

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat mantenir el model autonòmic, però ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, una reforma de les administracions públiques per evitar el seu excés i que hi hagi duplicitats. Al seu parer, el sistema actual "té un sobrecost i no funciona", perquè hi ha un excés d'administracions, com és el cas dels consells comarcals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans abans de participar en la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu, Camacho ha lamentat que el president es dediqui a parlar "d'enfrontaments i ruptures" amb Espanya en lloc de buscar solucions a la crisi i posar en marxa un pla de xoc immediat en aquest sentit. Camacho ha subratllat que tothom ha de fer una reflexió sobre l'increment de les administracions públiques, que suposa un "cost elevat" per a l'Estat. Però ha afegit que "això no vol dir reducció de l'Estat autonòmic", sinó el contrari, mantenir-lo però amb una disminució de tot allò que suposa un sobrecost, com és el cas, ha dit, "d'algunes empreses públiques i administracions que es poden evitar perquè es produeixen duplicitats".

En aquest sentit, i després que el president Mas advertís que el Govern s'enfrontaria a qualsevol intent de recentralització, Camacho li ha reclamat que en lloc de parlar "constantment d'enfrontaments i ruptures amb Espanya", es preocupi per reduir l'excés d'administracions i presentar un pla de xoc per sortir de la crisi. "Aquesta és la prioritat, i no pas les ruptures i els enfrontaments", ha reblat.

I és que Camacho ha aprofitat per demanar a Mas que realitzi un pla perquè les famílies puguin arribar a final de mes, tenint en compte que el cost de la vida, ha apuntat, s'ha incrementat més d'un 3%. A banda d'aquest pla, ha insistit en la necessitat d'una reforma de les administracions públiques, per evitar el sobrecost actual. Això passaria per l'eliminació, per exemple, dels consells comarcals.

stats