Política 20/08/2012

Camacho exigeix a Mas que "recuperi el sentit comú" i no vagi a la manifestació de la Diada

Fa costat al Govern si demana el fons de liquiditat però reclama que actuï amb "lleialtat" a l'Estat

Acn
2 min
La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a les festes de Sants

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, que "recuperi el sentit del moment, el sentit comú i el sentit de la responsabilitat" i no vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre. Ha reclamat al govern de CiU que s'ocupi de la crisi i afronti els seus pagaments. En aquest sentit, ha fet costat a Mas en el cas que demani el fons de liquiditat, però li ha reclamat que actuï amb "lleialtat" a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El president s'equivocaria si s'erigís al capdavant d'una manifestació independentista, perquè és el president de tots els catalans, no d'aquells que volen una Catalunya separada de la resta d'Espanya", ha alertat. En declaracions a la festa major de Sants, Sánchez-Camacho ha carregat contra el debat i les diferents declaracions de membres del Govern al voltant de la manifestació de l'Onze de Setembre. Al seu parer, l'executiu de CiU s'ha d'ocupar ara de la crisi i d'arribar a final de mes, fent front als seus pagaments. En aquest sentit, ja ha deixat clar que el PPC donarà suport al Govern si demana el fons de liquiditat. Ha reconegut que no sap en quin consell de ministres s'aprovarà però ha volgut reivindicar que el govern del PP es preocupa de les comunitats autònomes. També ha assegurat que farà les gestions necessàries amb el ministeri d'Hisenda.

Aquestes, ha dit, són les qüestions importants que ha de gestionar la Generalitat, i per això ha reclamat a Mas que "es deixi de manifestacions i de debats independentistes i recuperi el sentit de la responsabilitat que li demanen els catalans, centrant-se en els problemes reals que té Catalunya".

"Catalunya no necessita estar parlant de manifestacions i d'independència, el que necessitem és tots junts sortir de la crisi, només sortirem tots junts i amb sentit de la responsabilitat", ha advertit.

Pel que fa a la Diada, ha insistit que el PPC vol una jornada d'unitat i de consens, i participarà en els actes que vagin en aquesta línia, però no en les manifestacions que pretenen separar Catalunya de la resta d'Espanya, com tampoc ho va fer en el cas de la mobilització després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

stats