Política 07/01/2013

Camacho demana als diputats d'Unió que es desmarquin de CDC en la "declaració independentista" del Parlament

La presidenta del PP assegura que el seu partit vol ser "el nou referent del catalanisme moderat i integrador"

Acn
2 min
La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, presidint l'executiva. / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha emplaçat els 13 diputats d'UDC a desmarcar-se de la "declaració independentista" que es votarà en els pròxims dies i votin de manera diferent als de CDC. "Els catalans es mereixen serietat i honestedat i si no ho fa es demostrarà que és còmplice de la deriva independentista de Mas", ha afirmat Sánchez-Camacho en la roda de premsa posterior a l'executiva del seu partit. La presidenta popular ha manifestat que el PPC es vol erigir com "el nou referent del catalanisme moderat i integrador" davant el que ha definit "la radicalitat de CiU". En aquest sentit, diu que el seu partit vol ser una alternativa de govern creïble "per presentar solucions als problemes que realment preocupen als catalans". "Mentre el nou triparit buscarà excuses per a la confrontació, nosaltres volem restablir ponts, millorar el diàleg i treballar des de la col·laboració entre administracions i la lleialtat institucional", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Sánchez-Camacho, l'aliança entre CDC, UDC i ERC "s'ha convertit en un obstacle per a la recuperació econòmica" i s'ha referit als nous impostos impulsats pel Govern assegurant que "tindran un efecte negatiu". "El govern que va dir ser el del 'business friendly' s'ha convertit en el 'business enemy', perquè la seva estratègia separatista comporta inestabilitat, pèrdua d'inversions i inseguretat jurídica", ha subratllat la presidenta popular.

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha anunciat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li que iniciï negociacions per assolir un millor model de finançament per a Catalunya. En aquest sentit, ha demanat al Govern que "abandoni la idea d'obrir un termini de sis mesos per parlar amb el govern de l'Estat sobre la convocatòria d'un referèndum il·legal i dediqui aquest temps a negociar un nou sistema de finançament".

stats