Política 31/10/2014

Almunia veu el Parlament de Catalunya capaç de fer una DUI

El comissari europeu de la Competència assegura que les respostes sobre l'endemà d'una declaració unilateral "són molt vagues"

Acn
1 min

Brussel·lesL'encara comissari europeu de la Competència, Joaquín Almunia, ha admès aquest divendres que el Parlament de Catalunya podria fer una declaració unilateral d'independència (DUI). "Espero que no es produeixi, però no ho descarto, perquè veig que hi ha polítics que estan molt actius a Catalunya i poden tenir, un dia, la capacitat de portar endavant les seves idees a una majoria del Parlament de Catalunya", ha assegurat el polític espanyol del PSOE en un esmorzar amb periodistes a Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i expressar el seu desig perquè una DUI "no es produeixi", l'eurocomissari ha admès que "podria produir-se". L'eurocomissari ha advertit, però, que hi ha dubtes sobre què passaria l'endemà d'una declaració unilateral. "Les respostes són molt vagues", ha assegurat Almunia en el seu últim dia a la Comissió Europea.

L'auge de Podem

Durant la seva trobada amb la premsa, Almunia també s'ha referit a Podem, que ha definit com un partit que utilitza arguments "antipolítics i, per tant, antidemocràtics". Almunia ha lamentat que organitzacions com la de Pablo Iglesias, que ha comparat amb el Moviment Cinc Estrelles de Beppe Grillo a Itàlia, titllin de "casta" els polítics. L'eurocomissari ha preguntat "si també són casta els regidors" dels ajuntaments o els "eurodiputats" de Podem que són a l'Eurocambra.

stats