Política 29/10/2019

Álvarez de Toledo qüestiona la legalitat de l'ANC: "¿Fins a quin punt pot ser legal si reconeix la violència com a part d'una estratègia?"

La candidata del PP per Barcelona critica la investigació del Govern contra els Mossos d'Esquadra

Mireia Esteve
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo, en declaracions davant dels mitjans de comunicació aquesta tarda

BarcelonaCayetana Álvarez de Toledo ha qüestionat la legalitat de l'ANC perquè assegura que és una entitat que no es desmarca de la "violència", en referència als aldarulls de les últimes setmanes en les manifestacions de resposta a la sentència de l'1-O. La candidata del PP per Barcelona ha contestat, així, a les paraules de la presidenta de l'entitat independentista, Elisenda Paluzie, en què va assegurar que els aldarulls a les manifestacions de les últimes setmanes "fan visible el conflicte" entre Catalunya i Espanya a escala internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Convido a reflexionar fins a quin punt una associació que reconeix que la violència pot ser part d'una estratègia legítima pot ser legal", ha afirmat Álvarez de Toledo en declaracions als mitjans de comunicació abans de reunir-se amb representants de les Cases Regionals de Catalunya. I ha afegit: "Qualsevol persona a Espanya sap que si abraça les tesis de la violència queda fora de la legalitat, i aquesta és una reflexió que convido a fer i un advertiment que faig explícitament". A més, Álvarez de Toledo ha tornat a reclamar que la Fiscalia investigui les paraules de Paluzie i ha aprofitat per doanr suport a la denúncia que Societat Civil Catalana ha anunciat que presentarà contra la presidenta de l'ANC per un delicte d'odi i apologia de la violència.

En aquest sentit, la candidata popular també ha valorat la vaga d'estudiants a les universitats catalanes i ha criticat, explícitament, que la Universitat Pompeu Fabra plantegi una avaluació única per als estudiants que volen sumar-se a l'aturada. "Li falta poc per fer un aprovat general per a tots els que van de xulos i volen impedir fer classe", ha afirmat. I en aquest punt ha apuntat al govern espanyol i l'ha acusat de mirar cap a una altra banda en aquesta qüestió.

Censura la investigació del Govern contra els Mossos

D'altra banda, Cayetana Álvarez de Toledo també ha censurat la investigació que ha obert la Generalitat al cos dels Mossos d'Esquadra per la seva actuació durant els aldarulls dels últims dies. La dirigent popular ha defensat l'actuació de tot el cos policial: "Vull mostrar la nostra gratitud i màxim suport als Mossos en les seves operacions que han fet aquests dies i en la defensa dels drets democràtics". "El Govern mostra més còlera contra els Mossos que contra els violents que pretenen rebentar la convivència pacífica a Catalunya", ha criticat.

Per tot plegat, Álvarez de Toledo considera imprescindible el projecte de llibre blanc del constitucionalisme que fa mesos que va anunciar. "Volem donar suport a la Catalunya constitucionalista, una Catalunya que sigui democràtica i que tothom pugui conviure amb idees diferents", ha defensat. Així, ha augurat que el 10-N "desmentiran" l'enquesta del CIS feta pública avui i ha tornat a demanar que si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, treu un escó menys del que va obtenir el 28 d'abril, "ha de dimitir".

stats