Política 23/05/2019

Álvarez de Toledo, sobre la possibilitat que Jordi Sànchez es pugui reunir amb Felip VI: "El rei no té per què sotmetre’s a aquesta humiliació"

La diputada popular treu pit d'haver donat cops a la taula del seu escó durant l'acatament dels diputats independentistes

Mireia Esteve
2 min
Álvarez de Toledo, sobre que Jordi Sànchez es pugui reunir amb Felip VI: "El Rei no té perquè sotmetre’s a aquesta humiliació"

Santa Coloma de GramenetLa diputada del PP al Congrés de Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, considera que és una "humiliació" la proposta que ha fet JxCat perquè Jordi Sànchez sigui la persona que es reuneixi amb el rei Felip VI en la ronda de contactes prèvia a la investidura del president espanyol. "No té per què sotmetre’s a una humiliació com aquesta", ha afirmat des de Santa Coloma de Gramenet, on ha visitat el mercat de la ciutat –i ha coincidit amb el regidor de Cs Dimas Gragera– i ha donat suport al candidat popular d’aquesta localitat, David Zambrana. Per a Álvarez de Toledo, l’independentisme pretén portar el seu "desafiament" a un nou "episodi esperpèntic" que suposaria, ha dit, una reunió "entre un colpista amb el cap de l’estat d’una democràcia constitucional". En aquest sentit, ha tornat a apuntar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a responsable de tot plegat: "Si Sánchez es vol humiliar a si mateix, que ho faci, però que no humiliï la democràcia espanyola a través del cap de l’estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada ha tornat a demanar la "suspensió immediata" dels diputats presos i ha reiterat que si la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, no ho fa, en demanaran la reprovació, com ha anunciat el secretari general del PP, Teodoro García Egea, aquest matí. Cayetana Álvarez de Toledo ha aprofitat l'avinentesa per tornar a criticar la fórmula d’acatament de la Constitució que van utilitzar els diputats independentistes, i ha defensat els cops de taula que van donar els diputats del PP, Cs i Vox per evitar que se sentís què deien: "Jo era una de la que donava cops a la taula". "Em va semblar intolerable el que feien, estaven utilitzant formes de jurament contràries a la Constitució i a les normes que ens hem donat com a país", ha justificat.

"Torra ha perdut el nord"

La diputada popular també s'ha referit a les paraules que el president de la Generalitat, Quim Torra, va pronunciar aquest dimecres, en què va afirmar que Girona s'havia convertit en la capital catalana perquè no havia abandonat les tesis independentistes. "Ha perdut el nord, viu en un deliri absolut", ha etzibat Álvarez de Toledo, que ha aprofitat l'ocasió per fer una crida als votants constitucionalistes perquè triïn Josep Bou a Barcelona per posar fre a l'independentisme.

De fet, el candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona també ha valorat les paraules de Torra quan, en una visita a l'Hospitalet de Llobregat, ha qualificat aquelles paraules de "tonteria": "La capital és Barcelona perquè és on es genera més riquesa. De fet, es crea riquesa on el nacionalisme no guanya”, ha assegurat. Bou, a més, ha afirmat que Girona, Tarragona i Lleida tenen un PIB semblants als d'Almeria, Granada i Màlaga, que són “províncies senzilletes", ha dit. L'alcaldable popular considera que les comarques on guanya l’independentisme estan “perdudes, són endògenes i estan poc comunicades”. I ha afegit: “A més, veuen TV3 i Catalunya Ràdio, i es van retroalimentant”. Bou també ha criticat la victòria de l’ANC a la Cambra de Comerç de Barcelona: “Han guanyat perquè nosaltres no hi hem participat i ara poden fer veritables disbarats”.

stats