Política 18/04/2012

Álvaro de Marichalar assegura que no té por de cap polític ni de Pilar Rahola

En un acte d'UPyD, el germà de Jaime de Marichalar ha assegurat que la periodista catalana ha "mentit" sobre ell i ha "manipulat" la realitat

Efe
2 min
Álvaro de Marichalar, en una imatge recent

BarcelonaEl germà de Jaime de Marichalar i militant d'UPyD, Álvaro de Marichalar, ha afirmat aquest dimarts que no té por "de cap polític, i de Pilar Rahola, tampoc" després que aquest i la periodista catalana hagin mantingut una confrontació en diversos mitjans de comunicació durant les últimes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte d'UPyD, al qual ha acudit per exposar la visió que es té de l'Estat i de Catalunya a l'estranger, Marichalar ha assegurat que Rahola ha "mentit sobre mi" i "ha manipulat".

En aquest sentit, i després de criticar el que ha qualificat d'"insults" per part de la periodista, ha afirmat que "mai he insultat ni insultaré cap compatriota", que és com s'ha referit a Rahola malgrat constatar que manté una ideologia "antagònica" a la seva. També ha instat a "no veure un enemic en un compatriota i a perdonar".

Álvaro de Marichalar ha destacat que el que pretenia Rahola era "anul·lar les persones que pensen diferent", i ha atribuït la seva victòria en el debat televisat al fet que ella "cridava més". L'ha reptat a tornar a trobar-se per exercir el seu dret de rectificació a 8TV.

"Discurs nacionalista excloent"

Durant l'acte, ha tornat a defensar la tesi que va motivar la polèmica i ha assegurat que seria molt més "eficaç" la promoció conjunta d'Espanya i Catalunya. Ha atribuït a un "discurs nacionalista excloent" la situació actual.

En aquest sentit, ha destacat que "la societat s'ha deixat entabanar per una cosa que no és veritat", alhora que ha assegurat que "Espanya és una marca important perquè fa 500 anys que es fa".

Marichalar ha afirmat que contempla amb tristesa com "Europa veu que les autonomies no obeeixen", la qual cosa, segons la seva opinió, comporta el "risc de convertir-se en un estat en bancarrota". En canvi, ha alabat Rússia, lloc on "estan tots units i no es qüestionen".

A favor del rei i crític amb Urdangarin

El germà de l'exduc de Lugo i oncle de Froilà ha aprofitat l'oportunitat per defensar el paper de la monarquia i ha afirmat que el rei Joan Carles "ha sabut donar prestigi a Espanya amb el seu carisma, intel·ligència i 'savoir-faire'".

També ha criticat els qui es concentren en els "errors" de la institució, però ha instat Iñaki Urdangarin a "demanar perdó, tornar tots els diners que hagi obtingut de forma fraudulenta i a renunciar al títol", si es demostra la seva culpabilitat en el cas Palma Arena.

stats