Política 21/01/2015

El nou representant català a la UE: "A Europa tothom vol rebre informació de primera mà sobre el procés"

"No hi ha cap precedent d'expulsió de set milions i mig de ciutadans de la Unió", assegura Amadeu Altafaj a RAC1, sobre una hipotètica sortida de Catalunya del club europeu en cas de convertir-se en un estat independent

Ara
1 min
El portaveu del comissari europeu d'Economia, Amadeu Altafaj, va  remarcar que la CE farà una proposta d'equilibri del deute.

BarcelonaAmadeu Altafaj, nou representant de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), ha assenyalat aquest dimecres en una entrevista al programa 'El món a RAC1' que el fet que sigui José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Estrangers, qui parli de la independència de Catalunya "fa plausible aquest escenari". "No hi ha cap precedent d'expulsió de set milions i mig de ciutadans de la UE", ha assenyalat Altafaj sobre una hipotètica sortida de la comunitat europea en cas que el país es converteixi en un estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha una demanda important d'informació sobre el que succeeix a Catalunya, i s'aprecia molt la informació que arriba de primera mà. Tothom vol rebre informes de qui encapçala el procés", ha apuntat el representant permanent de la Generalitat davant la UE, que té experiència en càrrecs comunitaris. "Si el cas català genera algun risc i esdevé un problema europeu, es tractarà més o menys formalment i obertament", ha considerat Altafaj. "Sempre preval el pragmatisme", ha afegit.

"Som ciutadans europeus amb drets adquirits. Aquesta és la nostra base de sortida i hem d'aspirar-hi, hem de ser a la UE, on ens pertoca ser. La forma en què hi serem es derivarà d'un mandat de les urnes", ha indicat.

stats