Política 16/12/2011

Amaiur estudia pactar amb Geroa Bai per poder tenir grup propi

El diputat Xabier Mikel Errekondo s'ha mostrat convençut que la intenció del PP és rebutjar qualsevol proposta que presentin

Ara
1 min
Diputats d'Amaiur

BarcelonaEl diputat d'Amaiur Xabier Mikel Errekondo ha reconegut aquest divendres que la formació de l'esquerra abertzale estudia la possibilitat de pactar amb Geroa Bai per poder tenir grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats de Madrid, segons anuncia el diari Gara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Errekondo, en una entrevista a RNE, ha reiterat que no cal donar "gaires voltes" que Amaiur pugui tenir grup parlamentari propi a Madrid, perquè creu que la intenció del PP "és evident": rebutjar qualsevol proposta que presentin.

"Qualsevol de les opcions que es puguin plantejar serien tombades per aquesta manca de disposició", denuncia el diputat. De totes maneres, ha assegurat que "amb o sense grup propi treballarem amb la mateixa determinació".

Errekondo ha afegit que "se li han donat moltes voltes", sobretot perquè "la resta de partits ens han ofert la seva voluntat en facilitar-nos diputats. Amb IU i ERC s'ha comentat molt, i amb Geroa Bai podria ser que poguéssim formar el grup propi".

Amaiur té fins a les vuit del vespre d'aquest divendres per poder presentar un recurs a la decisió de la mesa del Congrés. Errekondo ha reconegut que podrien recórrer la decisió també al Tribunal Constitucional.

Aquest dijous els cinc representants del PP a la mesa del Congrés van votar en contra de la creació del grup propi d'Amaiur, mentre que els tres del PSOE i el de CiU es van abstenir en la votació. Segons el president del Congrés, Jesús Posada, la formació abertzale no compleix tots els requisits del reglament.

La notícia també l'ha fet pública Arnaldo Otegi a través del seu compte de Twitter.

stats